av.antoanelageaman a scris:
adevarat . numai ca daca reusesti sa iti insusesti lectia poti schimba cursul.....ramane de vazut daca nu si asta se intampla tot la momentul oportun:)
cu alte cuvinte problema care se pune este : ne putem schimba destinul sau nu? daca da cum?
Din punctul meu de vedere destinul nu poate fi schimbat ci doar modelat prin invatarea lectiilor pe care ni le ofera viata tocmai pentru a evolua :)...
O incercare de a schimba cursul evenimentelor, nu face decat sa intarzie efectul care va lovi si mai napraznic...asta inteleg eu din faimoasele zicale "ce ti-e scris in frunte ti-e pus" sau "de ce ti-e frica de aia nu scapi", etc.
Nu sunt simple zicale, am inteles de curand ca atunci cand inoti contra curentului ai toate sansele sa te ineci, asa si in viata, daca ma impotrivesc...ce sanse am sa supravietuiesc, sa trec peste "curentii" intampinati...Singura solutie este sa constientizez, sa accept (poate cu durere in suflet uneori), sa modelez, sa ma armonizez cu "curentii" astefl incat sa fac trecerea acestora mai usoara, fara consecinte mai grave:)
Pentru asta, este necesar sa scapam de frica, sa infruntam viata zambind, e cea mai eficienta arma impotriva deprimarii si a energiilor negative care stim bine, acumulate, produc grave boli in organism.
Jean Gebser, un filozof ale carui scrieri le-am descoperit de curand, ne spune:
Principiul esenţial al civilizaţiei noastre, ca şi cel al culturii noastre, este libertatea. O civilizaţie, o cultură de acest tip presupune ca fiecare din noi să nu fie sclavul unor frici incomprehensibile. Condiţia prealabilă a libertăţii este aşadar curajul. Acest curaj, acest refuz al fricii poate să devină o armă eficace pentru a gestiona Angoasa. Abia atunci, pe feţele noastre, ridurile săpate de îngrijorare se vor transforma într-un surâs.
[ link extern ]
:)