Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: la apelul dosarului avand ca obiect exercitarea autoritatii parintesti am acelasi complet de jud care s-a pronuntat in alt dosar, in care solicitam instantei suplinirea acordului parental pt a putea emigra cu minorul in Canada.
Solutia in dosarul pt suplinire? Respinge apelul. Pana aici nu am ce sa le reprosez, dar au scris in motivatie ca exercit autoritatea parinteasca in comun cu tatal copilului. Ceea ce este total eronat (inca), deoarece am o Hot Jud de incredintare a copilului din 2011; in 2013 s-a dat alta Hot Jud prin care s-a dispus exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mama, care a fost atacata de tata.
Consider ca se poate vb de antepronuntare, si ca am motive sa cer recuzarea.
Intrebare:
Daca cer recuzarea completului la inceputul sedintei, acel complet are voie sa judece, sau se amana cauza pt studierea recuzarii?
Multumesc
,
Nu, nu se va judeca respectiva cauză. Cererea de rcuzare va fi soluționată de un alt complet, dar se va amâna judecarea pricinii propriu-zse, pentru a se putea ține seama de hotărârea dată în recuzare.
În acest sens, Codul de prodedură civilă - nou- prevede:
Art. 49, Starea cauzei până la soluţionarea cererii
(1) Până la soluţionarea declaraţiei de abţinere nu se va face niciun act de procedură în cauză.
(2) Formularea unei cereri de recuzare nu determină suspendarea judecăţii. Cu toate acestea, pronunţarea soluţiei în cauză nu poate avea loc decât după soluţionarea cererii de recuzare.