avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta presedintiala pt a emigra cu copilul minor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta presedintiala pt a emigra cu copilul minor in Canada

Buna ziua,
In urma celui de-al 3-lea proces deschis de catre fostul concubin impotriva mea,prin care solicita "custodia" copilului nostru si,mai apoi,exercitarea autoritatii parintesti in comun,,am obtinut exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mine.
Sotul meu,cetatean canadian,ne-a sponsorizat pt a emigra in Canada. Cei de la Ambasada Canadei din Bucuresti imi cer consimtamantul tatalui biologic,fara de care copilul meu nu va fi acceptat.
Acest consimtamant nu-l pot obtine de la tatal biologic sub nici o forma,asa ca sunt nevoita sa ma adresez Instantei.
Cei de la Ambasada mi-au trimis un mail in care m-au instiintat ca dosarul nostru a fost procesat,ca am fost acceptata pt a emigra,si pot alege sa emigrez fara copil sau,daca nu sunt de acord sa inchida aplicatia copilului,pot pune dosarul pe "asteptare" pana obtin consimtamantul sau suplinirea de carte Instanta.
Intrebarea mea este: pot obtine acest consimtamant pe calea ordonantei presedintiale,avand in vedere ca valabilitatea vizei expira odata cu valabilitatea examenelor medicale,care le-am facut pe 12 iunie 2012,acest lucru putand duce la respingerea aplicatiei mele si a copilului?
Mentionez ca sunt casatorita de aproape doi ani,iar inchiderea acestei aplicatii pt emigrare ar prelungi separarea de sotul meu pentru inca un an,precum si pierderea taxelor percepute in vederea procesarii dosarului.
Daca baietelul meu,in varsta de 8 ani,este deja inscris la scoala in Canada,si am scrisoarea eliberata de catre directorul scolii,spunand ca pe data de 27 mai 2013,copilul este asteptat la scoala,ma poate ajuta acest lucru in sensul admiterii ordonantei?
Nu stiu daca aceste lucruri ma pot ajuta,dar,conf legislatiei din Canada,sotul meu va fi obligat sa ne intretina pe mine si pe copilul meu,indiferent daca situatia intre noi se va schimba,iar eu doresc sa semnez o declaratie prin care ma oblig sa aduc copilul anual in tara,in vacanta de vara,pe cheltuiala mea,pt ca tatal biologic sa petreaca timpul alaturi de copil.
Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez pt a obtine suplinirea consimtamantului cat mai repede,pt a nu risca sa fim respinsi.
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 22:37, 15 Septembrie 2013
Of,
Pe scurt. Nu, nu se poate.
Doamna, as fi vrut sa va pot minti scriindu-va ca sistemul de drept din Romania este suplu, rapid si eficient, Din nefericire, este exact opusul celor dinainte, fiind excesiv de greoi, ridicol de rigid si absolut ineficient ... si inca ceva: nu are nici un pic de suflet. Nici macat cat suflet este intr-o furnica nu veti gasi in sistemul de drept din Romania. Nada.
Pe de alta parte, d-voastra aveti deja dreptul de a decide unde va locui copilul d-voastra, ce educatie va avea, etc. si nu stiu CE FEL de accept va solicita canadienii.
Deci nu am sanse cu ordonanta..... Ooofff,imi pusesem toate sperantele ca voi obtine suplinirea acordului rapid,avand in vedere ca domiciliul copilului este stabilit la mine...
Cei de la Ambasada Canadei din Bucuresti imi cer consimtamantul tatalui biologic,din care sa rezulte ca tatal este de acord cu emigrarea copilului,si,in imposibilitatea de a obtine acest consimtamant,sa obtin suplinirea acordului parental prin Instanta....
Va multumesc pt raspuns,si da,aveti perfecta dreptate cu tot ceea ce ati spus despre sistemul in care traim.....
Tocmai am primit alt mail de la Ambasada,si sunt anuntata ca timpul de asteptare pe care ei mi-l acorda nu este nelimitat,si au nevoie de consimtamant cat mai repede cu putinta.
Am citit ca instanta ar putea sa ordone masuri vremelnice in cazurile grabnice pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara,si ma intreb daca pot folosi acest paragraf in favoarea mea? Daca cer substituirea consimtamantului pe fond,apoi,la 2-3 saptamani depun o cerere de substituire pe calea ordonantei.....am o sansa cat de mica sa fie admisa?
Pot incerca o cerere pe fond, iar apoi sa depun o cerere pt schimbarea termenului mai curand, justificand urgenta prin faptul ca putem fi respinsi de catre Ambasada,si copilul este asteptat la scoala?
Da, puteti incerca insa din cauza noii proceduri civile care a introdus ADN de limax in procedura civila romaneasca foarte probabil ca veti avea primul termen de judecata peste vreo 50 de zile.

Alte discuții în legătură

Recuzarea completului de judecata ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: la apelul dosarului avand ca obiect exercitarea autoritatii parintesti am acelasi complet de jud care s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exclusiva ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, In urma celui de-al 3-lea proces deschis de fostul concubin pt exercitarea autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorului la tata, s-a ... (vezi toată discuția)
Acord parinte Maria06 Maria06 Bună ziua, am nevoie de o lămurire în situația urmatoare: în cazul în care, prin sentință definitiva și irevocabila, copilul îmi este încredințat ... (vezi toată discuția)