avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare salariala

Este corect ca 2 angajati cu aceeasi vechime in munca, aceeasi munca prestata, aceeasi functie, aceeasi specializare si grad profesional sa aiba un salariu de incadrare diferit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 16 Septembrie 2013
Da, este posibil acest lucru, atat in sectorul privat , cat si in cel bugetar.
1. Depinde de cum a stiut fiecare salariat sa negocieze cu angajatorul in privinta salriului sau.

2. Mai depinde si de rezultatele obtinute in activitate de cele doua persoane.
Daca este vorba despre sectorul bugetar sunt luat in calcul mai multe aspecte.
Nu am fost foarte clara. In urma desfiintarii unui spital orasenesc am fost preluati de catre spitalul judetean de urgenta. Salariul de incadrare este cel de la spitalul orasenesc. Mentionez ca diferentele saliare sun majore.
De rezultatele obtinute in activitate de cele doua persoane nu poate fi vorba avind in vedere ca pe langa atributiile specifice execut si "sarcini suplimentare" iar referitor la negociere in sectorul bugetar nu exista asa ceva.

In acest sens, nu este vorba despre nicio discriminare salariala. Faptul ca dvs ati venit in spitalul judetean cu un anumit salariu - prin preluare - nu inseamna ca este o discriminare salariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente salariale Biara Biara Buna seara tututor, am o mica nelamurire si nu reusesc sa ii dau de cap. In ce baza o societate comerciala poate sa isi plateasca personalul angajat cu o ... (vezi toată discuția)
Incadrare Utilizator333 Utilizator333 Buna seara! Lucrez in cadrul unei instituții publice și în urma pensionării unei doamne am preluat functia de economist cu toate atributiunile dar cu un ... (vezi toată discuția)
Salariu minim iuliana622 iuliana622 Lucrez laborant tratarea apei in cadrul unei SC care se ocupa cu tratarea si distribuirea apei potabile/oras ( actionar majoritar al societatii este consiliul ... (vezi toată discuția)