Anul acesta am achizitionat prin chitanta de mana, cu 2 martori, un teren arabil extravilan de la o persoana care este unul din cei 7 mostenitori ai defunctului trecut pe un titlu de proprietate. Acestia n-au succesiunea facuta si nu am putut face contract final de vanzare cumparare. Tinand cont de faptul ca eu am achitat pretul, cum as putea trece respectivul teren arabil pe numele meu?
Chiar daca ati fost de buna credinta si ati achitat pretul nu detineti document autentificat prin care mostenitorul de drept al terenului sa il instraineze
Va confruntati cu o situatie delicata deoarece ati avansat o suma de bani,ati incheiat un inscris neautentificat care nu va confera in final intrarea in fapt si in drept in posesia terenului in calitate de proprietar
Este necesar sa se dezbata initial succesiunea
Acceptarea succesiuni,dezbaterea si impartirea pamantului si daca pamantul vandut catre dvs intra in cota parte fratelui atunci cu dovada ca acel pamant s-a atribuit fratelui va puteti duce la notar sa faceti un contract vanzare-cumparere pt teren .