avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren vandut de unul din mostenitori, fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren vandut de unul din mostenitori, fara succesiune

Anul acesta am achizitionat prin chitanta de mana, cu 2 martori, un teren arabil extravilan de la o persoana care este unul din cei 7 mostenitori ai defunctului trecut pe un titlu de proprietate. Acestia n-au succesiunea facuta si nu am putut face contract final de vanzare cumparare. Tinand cont de faptul ca eu am achitat pretul, cum as putea trece respectivul teren arabil pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 12:37, 20 Septembrie 2013
Chiar daca ati fost de buna credinta si ati achitat pretul nu detineti document autentificat prin care mostenitorul de drept al terenului sa il instraineze
Va confruntati cu o situatie delicata deoarece ati avansat o suma de bani,ati incheiat un inscris neautentificat care nu va confera in final intrarea in fapt si in drept in posesia terenului in calitate de proprietar
Este necesar sa se dezbata initial succesiunea
Acceptarea succesiuni,dezbaterea si impartirea pamantului si daca pamantul vandut catre dvs intra in cota parte fratelui atunci cu dovada ca acel pamant s-a atribuit fratelui va puteti duce la notar sa faceti un contract vanzare-cumparere pt teren .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

BunĂ ziua,am un teren arabil propietarul a murit BUNĂ ZIUA,am un teren arabil fostul proprietar a murit,am doar ante contract de vânzare cumpărare contract asistentă juridică sunt propietarul de drept ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara dezbatere succesiune razvanboss razvanboss Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare Utilizator83 Utilizator83 În anul 2004 tatăl meu a făcut un antecontract de vanzare cumparare pe un teren extravilan (terenul fiind mostenire de la parintii lui) din care a primit ... (vezi toată discuția)