avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare cumparare

În anul 2004 tatăl meu a făcut un antecontract de vanzare cumparare pe un teren extravilan (terenul fiind mostenire de la parintii lui) din care a primit suma cerută în întregime ....avand un termen de 120 de zile pentru autentificarea contractului....
În antecontract scrie :dacă neperfectarea contractului nu se va datora culpei nici uneia dintre părți în termenul de 120 zile sunt de acord ambele părți pentru prelungirea termenului... bineinteles ,scop in care sa se prezinte iar la notar sa incheie un act adițional (acest lucru nu sa intamplat)....
În 2008 tatăl meu a decedat ....pana in momentul de față nu sa facut nimic .
Intrebarea mea : mai este valabil acest antecontract de vanzare cumparare ?
Dacă nu ....cum pot sa imi iau titlul de proprietate?
Sunt singurul copil in viata si mostenitor
Fratele meu a decedat și nu avea copii sau familie
Mama mea buna a decedat cu multi ani in urma dupa care tata sa recăsătorit legitim in 1998...
Dacă se poate să imi iau titlul de proprietate inapoi are dreptul si mama vitregă la pământ?
Va multumesc!!!!

Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 10:47, 25 Noiembrie 2017
Daca sunteti singurul mostenitor de ce va mai faceti griji, oricum mosteniti acel teren .Mama vitrega ar avea si ea o parte mai mica din mostenire. La succesiune puteti dovedi cu acel antecontract ca terenul a fost instrainat si ca ati achitat pretul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debatere mostenire nirolf75 nirolf75 Revin cu intrebarea legata de mostenire. Pamantul si restul bunurilor erau pe numele bunicii mele, fata ei ( mama mea ) decedata, fara frati.....intrebarea ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara data de expirare si fara un termen de incheiere a contractului. Cpii Cpii Buna ziua In urma cu 5 ani, mama a facut un antecontract de vanzare cu o alta persoana fizica pentru un teren extravilan. Terenul era mostenit de la bunica pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren agricol Ramona38 Ramona38 Tatal meu a fost proprietar al unui teren agricol impreuna cu o sora, un frate si mama vitrega. Terenul a fost dat in arenda unei societati comerciale, prin ... (vezi toată discuția)