Interventie moderator:
:rtfm:
AnaMaria8330:
1. Pentru a continua discutia pe aceeasi tema nu trebuie sa deschideti un topic nou ci sa intrati tot aici si sa folositi butonul \"raspunde\".
2. Altfel nu se va intelege nimic nici din intrebari nici din raspunsuri.
AnaMaria86/330 a scris:
Multumesc pentru raspuns dar as mai avea o intrebare.
Pentru a relua somajul m-am prezentat cu actele dupa 9 zile de la incetarea contractului individual de munca. Eu stiam ca am 10 zile la dispozitie sa ma prezint dar atunci am aflat ca acele zile nu vor fi platite deoarece trebuia sa ma prezint in a doua zi dupa incetarea contractului.
Oare este adevarat ca nu voi fi platita in acele 9 zile si ca o sa apara pauza in carnetul de munca?
Multumesc
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 45.
(1) Suspendarea pl?ţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dup? cum urmeaz?:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...
(3)
Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b),
c), e)-i) si k),
se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
...
2. Asadar indemnizatia de somaj se repune in plata
de la data depunerii cererii in acest sens.
3. Asa este o sa aveti o intrerupere de cateva zile dar nu este o mare pierdere.