avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont?

Buna ziua,
as dori sa stiu in cazul in care o banca a cesionat creanta catre o soc,recuperare creante,datele persoanei mai exista in baza de date a bancii?Mai exact,daca persoana este imputernicita pe un cont,banca are dreptul sau posibilitatea in cazul in care se vireaza o suma de bani pentru titularul contului sa faca poprire pe suma de bani?Titularul contului spre exemplu este fiul persoanei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eukyra , utilizator 18:14, 7 Octombrie 2013
Nu se poate popri contul altuia, nu conteaza ca debitorul lor e imputernicit pe acel cont, banii nu-s ai lui, nu ii poate lua.
Va multumesc pentru raspuns.Dar in cazul in care pentru suma primita se specifica numele imputernicitului(suma trebuie achitata catre imputernicit,nu catre titular)
Imputernicitul doar ii ridica, nu sunt ai lui, intelegeti ?
da,am inteles,va multumesc
Dar,in situatia in care cel care trimite banii,specifica numele imputernicitului pentru care trimite de fapt banii,adica...nume titular cont,pentru nume imputernicit,deoarece trebuie sa specifice numele imputernicitului pentru care de fapt trimite banii(este o situatie oficiala),dar datorita faptului ca persoana(imputernicitul) nu are un cont al sau personal(avand datorii vechi la banca,de peste 3 ani si nu vrea sa riste sa-i ia banca toti banii,in cazul in care mai figureaza la banca,intre timp creditul a fost cesionat unei firme de recuperari,nu vrea persoana sa riste sa i se popreasca toata suma,chiar daca firma nu a facut un demers oficial pentru a obliga persoana la plata datoriilor),este nevoit sa faca tranzactia printr-un cont bancar,acest cont al fiului sau.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire dubla. Adrian Danut Adrian Danut Buna ziua. Daca este o proprire pe salariu si societatea angajatoare vireaza 30% din salariul angajatului in contul executorului acesta mai poate propri contul ... (vezi toată discuția)
Titular cont cu imputernicit- riscuri anaduzsardi anaduzsardi buna ziua! sunt titularul unui cont de economii la banca. am desemnat ca imputernicit pe fiul meu,sa poata avea acces la bani. intrebare: in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Salariu in contul sotiei smart28 smart28 Buna ziua. Am probleme cu achitarea datoriei catre banci (un credit de nevoi personale simplu). Momentan primesc salariu \"in mana\", insa va trebui sa imi fac ... (vezi toată discuția)