Buna seara, as avea rugamintea daca cineva poate sa-mi spuna: A vorbi pe fondul cauzei e totuna cu a pune concluzii (verbale sau scrise). Intreb acest lucru deoarece o nepoata de-a mea ar vrea sa o reprezint in fata instantei (la sugestia mea bineanteles) intr-o cauza civila. Eu dupa cate stiu, desi am terminat dreptul, dar nefiind nici avocat nici consilier juridic nu pot pune concluzii, dar nu stiu daca instanta o sa-mi dea cuvantul pe fondul cauzei ?. Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva si va doresc toate cele bune :) :hugall:
Nu este același lucru. Puteți pune concluzii atât cu privire la fondul cauzei dar și cu privire la alte excepții invocate în cursul procesului, doar dacă sunteți soț sau rudă până la gradul II inclusiv și aveți licenta in drept.
@ d-na av.Dedita...Nu ati observant ca s-a mentionat ca petenta este nepoata, deci ruda de grd 3 sau 4, dupa caz, astfel ca nu i se aplica prevederea aratata de dvs.
@dl.Pilu- Nu puteti vorbi "pe fond" in nici un dosar, exceptand situatia in care reprezentati cu mandat pe sotia sau o ruda a dvs. pana la grd.2, adica: parinti, copii sau frati...Poate ati observat ca in calitate de mandatar -cu procura speciala pentru acel process, nu prea aveti ce face in timpul unui process intrucat nici pe exceptii nu aveti dreptul sa puneti concluzii asa ca, in mod practice ati face un deserviciu prietenului sau nepoatei pe care cu buna credinta doriti sa o ajutati....Plangerile contraventionale nu sunt chiar asa de simplu de sustinut, dupa cum considerati.De aceea v-am sfatuit sa lasati un avocet sa analizeze actele avute si sa formulize apararile in cauza respective...."succes"
Mandat de reprezentare
doberv
daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)