avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuz eliberare CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuz eliberare CI

Buna ziua,

Vineri am fost la Biroul de evidenta populatiei pentru a-mi schimba buletinul -imi schimbam domiciliul si expira in aprox o luna.
Am specificat ca am nevoie de el urgent pentru ca pe 05.10 urmeaza sa plec din tara iar raspunsul doamnei respective a fost ca nu imi poate face CI motivand ca mama mea vitrega are buletinul expirat; ca poate incerca sa obtina o derogare dar ca nu imi poate da un raspuns in mai putin de doua saptamani. Dupa mai multe discutii mi-a zis ca pot plati o "taxa de urgenta" de 50 de lei (pentru care nu am primit nicio chitanta) si sa mai las ceva pentru "un buchet de flori pentru sefa" si se poate rezolva in aprox o saptamana - am lasat pentru ca aveam nevoie de CI (aveam deja biletele de avion cumparate).
Problema este ca si sora mea a avut o experienta asemanatoare tot cu aceasta angajata, nu ii putem face o recelamatie ceva? Daca se poate..cui ar trebui sa ma adresez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:43, 19 Septembrie 2013
Sisizati in scris comandantul sectiei.
k87 a scris:
, nu ii putem face o recelamatie ceva? Daca se poate..cui ar trebui sa ma adresez

Reclamatie ceva ... adica o plangere penala, pentru ca fapta este penala. Totodata pregatiti-va sa dati si dvoastra cateva declaratii pe la politie si procuratura in calitate de denuntator, eventual va amanati si plecarea in strainatate cu avionul pentru care aveti bilet deja cumparat.
FranciscGerber a scris:

Sisizati in scris comandantul sectiei.

Evidenta Persoanelor nu mai apartine de politie ci de primarii, puteti sesiza primarul.
Din moment ce buletinul mamei dvs.vitrege este expirat e de la sine inteles ca fara acordul proprietarului dvs. nu puteti sa va schimbati cartea de identitate la domiciliul acesteia. Derogare de la lege in evidenta persoanelor nu exista, asa cum nu exista nici taxe de urgenta(asta si justifica faptul ca nu ati primit chitanta pe banii dati). In concluzie functionara nu procedeaza corect, efectiv va cere mita pe fata. Cel putin asa rezulta din relatarea dvs. Desigur va puteti adresa politiei in masura in care doriti sa-i intindeti o capcana, dar si dvs. sunteti cercetat pentru dare de mita, intrucat ati facut-o cu buna stiinta. Puteti sa faceti o sesizare in scris atat primarului cat si politiei. Chiar ar fii indicat sa contribuiti si dvs.la starpirea mitei in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate misirotaru misirotaru sunt din orasul buhusi jud. bacau. lucrez in italia,am bilet de avion dus-intors pentru o saptamana imi.pot schimba buletinul in acest timp? si certificatul ... (vezi toată discuția)
Venire in tara cu pasaport expirat alaalina alaalina Buna ziua.Am nevoie de ajutorul dvs...locuiesc in Italia cu familia mea,avem doi copilsi carora le-a scazut pasapoartele.Precizez ca nu aveam de gand sa ma ... (vezi toată discuția)
Se mai fac carti de identitate (c.i.) in regim de urgenta? Lcami Lcami Buna ziua anul acesta pe data de 21 mai am casatoria civila si religioasa. Problema este ca eu pe data de 31 mai trebuie sa plec in Austria. Lucrez aici cu ... (vezi toată discuția)