avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de propietate

Am act de vanzare cumparare pe un tern loc de casa de 200m din 1947.A fost cumparat de mama.Am fost la arhivele statului si am scos actul de autenticitate.Ce trebuie sa fac in continuare ca sa dobandesc actul de propietate pe acest teren?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:00, 24 Martie 2009
Ati avut mereu posesia si proprietatea acelui teren sau a fost trecut in proprietatea statului?
Da, este foarte importanta posesia terenului. Daca ati posedat terenul neintrerupt, sub titlu de proprietar cel putin 30 de ani, puteti introduce o actiune in instanta pentru dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune, situatie in care va recomand angajarea unui avocat pentru redactarea si dovedirea actiunii.
Daca nu, este discutabil...cine a posedat terenul, in ce baza...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.f.- posesie faptica helenap helenap buna ziua. va rog sa ma lamuriti ce inseamna in c.f. posesie faptica de la localizare a unui teren intravilan, si cum as putea sa intru in proprietate daca-l ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine un act de proprietate pentru un imobil ? Dinu Gabi Dinu Gabi Buna ziua, Bunicii mei au cumparat in 1958 un teren pe chitanta de mana. Acea chitanta nu mai este de gasit de foarte mult timp insa. Bunicul meu a decedat ... (vezi toată discuția)