avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plan parental
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plan parental

Buna ziua!
In urma unui proces de divort am avut parte de niste experiente extrem de nefericite cu doi avocati care m-au reprezentat. Au luat banii si cam atat...
PRocesul s-a incheiat in cele din urma dar eu am ramas cu multe probleme nerezolvate.
Cu toate ca dosarul a fost depus in octombrie 2012 si din cate am inteles ar fi trebuit sa fie sub incidenta vechiului cod comun, dna judecatoare a hotrat custodia comuna. :(
Din pacate nu am fost sfatuita sa depun un plan parental de comun acord, procesul s-a terminat si sa fac un nou recurs, chiar nu am cum financiar. Neavand un plan parental, dar avand totusi custodie comuna, fostul sot face constant presiuni sa ia copilul cat mai mult, sa ramana cat mai multe nopti la el, etc... Ce mai pot face acum fara sa implice foarte multi bani in aceasta privinta?
Un alt aspect ar fi acela ca am cerut, in primul rand pentru protejarea copilului, pastrarea numelui, ceea ce nu am obtinut. Fostul sot ar fi totusi de acord intre timp cu acest aspect. Unde pot sa ma adresez?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:14, 17 Septembrie 2013
Cam acelasi program l-ar obtine si in instanta (2-3 zile si o noapte).

elisabetatoma a scris:

Chiar simt ca nu pot face nimic in privinta asta si nimeni si nimic nu ma poate ajuta...


Am citat din mesajul dvs pentru ca sa va spun ca, in principiu, nu puteti face nimic in privinta activitatilor pe care alege tatal sa le faca impreuna cu copilul cat timp este la el (cam la fel cum nici el nu poate face nimic ca sa controleze ce faceti dvs cu copilul cat timp e la dvs).
Exceptie fac situatiile in care este pus copilul in pericol (gen baruri, locuri nesigure).
elisabetatoma a scris:

In hotararea judecatoreasca nu este mentionat nici un program de vizitare.
Am crezut ca putem sa stabilim impreuna un program si niste reguli, chiar daca instanta nu ne-a impus un plan parental.
Sunt atat de dezamagita de acest sitem juridic...


De ce sunteti dezamagita de acest sitem juridic care, deocamdata, nu v-a impus nimic referitor la relatiile personale? Obinsuiti-va cu ideea ca acel copil are si un tata cu care trebuie sa relationeze, chir daca dv nu va convine. Depuneti eforturi sa va adaptati noii situatii, chiar daca nu va pica bine, ca de dezamagire..... sa vedeti dezamagire cand veti avea un program stabilit prin instanta, program pe care dv. veti fi obligata sa il respectati, in calitatea dv de parinte la care minorul is are domiciliul.
Este adevarat ca acel copil are dreptul la ambii parinti. Cat timp parintii convietuiesc, se inteleg sa duca copilul la gradinita, la inot, la germana si la pictura si respecta programul de viata al copilului.
Parintii despartiti nu au dreptul sa conturbe rutina zilnica a copilului.
De ce vi se pare atat de normal ca dimineta copilul sa plece de la mama si la pranz sa fie luat de tata si dus unde vrea dansul?
Mirebire afirma ca pericolul pentru copil este daca-l duce in baruri sau in locuri nesigure.
Cum poate verifica mama unde duce tata copilul?
Si totusi, cand tata hotareste din senin ca azi vrea sa ia copilul, este dreptul lui, nu-i asa? atunci nu mai merge copilul la inot sau la germana?
Am senzatia ca saracii copii sunt priviti ca niste mingi de ping-pong, care pot fi aruncati de la unul la altul, fara discernamant.
Normal este ca vizitele sa fie la sfarsit de saptamana, in afara programului prescolar/scolar.
Cu vizitele la mijlocul saptamanii , dupa programul scolar, este clar perturbat copilul, care are de pregatit lectiile pentru a doua zi.
Un program stabilit clar, scris negru pe alb la mediator sau de instanta este absolut preferabil "accesului neingradit". Daca copilul este atat de atasat de celalalt parinte, se cere el acolo si cand e mai maricel, nimeni nu-l poate nici opri, dar nici obliga sa plece.
Sunt dezamagita ca am platit doi avocati si nici unul dintre ei nu s-a gandit ca ar fi bine sa venim noi cu o propunere de plan parental, program de vizitare...astfel incat sa nu mai ramana totul la intamplare sau sa astept sa ma dea el in judecata pentru a-mi impune instanta un program asa cum sugerati dumneavoastra.
Accept si constientizez faptul ca acest copil are nevoie sa relationeze si cu tatal sau, mai greu este insa sa trec peste faptul ca dincolo de usa mea nu mai stiu nimic despre viata copilului...
Martonze a scris:

Mirebire afirma ca pericolul pentru copil este daca-l duce in baruri sau in locuri nesigure.
Cum poate verifica mama unde duce tata copilul?

Dar tatal cu poate verifica ce face mama cand el nu este de fata?
Copilul are dreptul la doi parinti indiferent daca cei doi sunt impreuna sau nu. Oamenii se casatoresc (sau nu), fac copii si se despart. Asta este realitatea in care traim si nu-i ajuta cu nimic pe copiii nostrii sa traiasca in umbra lui "pe vremea mea....".

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Probleme exercitarea autoritatii parintesti comun fara program vizite AlexandraCristina224 AlexandraCristina224 Buna ziua, As avea nevoie de cateva indrumari referitoare la modul in care se desfasoara autoritatea parinteasca in comun: - am divortat in anul 2013 - in ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii in comun/plan parental/hotarare judecatoreasca Milady09 Milady09 Dupa vreo 6 luni de chin, azi razboiul meu a luat sfarsit. Consider ca puteam sa nu ajungem parti intr-o lupta de orgolii, daca tatal copilului ar fi fost ... (vezi toată discuția)