avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata partiala pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata partiala pensie de intretinere

Buna ziua!
Fostul sot are obligatia lunara la plata unei pensii de intretinere pt copilul nostru minor de 235 lei, in urma unei sentinte judecatoresti emise in 2008. Pana in luna iulie a acestui an, a platit suma stabilita, lunar. Incepand din luna august a sistat plata lunara, adica n-a platit deloc, iar in septembrie a platit doar 165 lei, si asta ca sa nu se poata demonstra neplata a doua luni consecutive. Mentionez ca nu se pune problema unei incapacitati de plata, el fiind patronul unei firme prospere si totodata angajat la propria firma. Ce pot sa fac in acest caz?.
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 19:26, 16 Septembrie 2013
Puteti merge la un executor judecatoresc pentru a recupera suma integrala.
Procedura este de durata, insa este singura posibilitate de a-l obliga pe parinte sa plateasca pensia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ELA39 ELA39 DIN APRILIE 2007 SOTUL MEU PLATESTE PENSIE ALIMENTARA 1/4 DIN VENITUL NET LUNAR.IN 2007 NE-AM CASATORIT.IN DECEMBRIE S-A NASCUT AL DOILEA COPIL.DIN MARTIE A ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreþinere pentru copil juliaeva juliaeva Bună seara Am o hotărâre judecătorească, definitivă din data de 8 august 2013, prin care tatăl este obligat la plata pensiei în valoare de 300 de lei, ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata restantierii titel2titel titel2titel Buna Ziua! Am sa va rog sa imi spuneti dupa cat timp sau suma se pot da in judecata restantierii , avem la asociatia de locatari proprietari care au ... (vezi toată discuția)