avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit neplatit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit neplatit

Sunt posesorul unui autoturism ARO 243. Autoturismul este incadrat in categoria masinilor de lux iar impozitul anual este in jur de 4.500 RON. As dori sa stiu daca exista cumva o derogare? Ce solutii am? In ce consta executarea silita pentru neplata impozitului, in acest caz?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:13, 18 Septembrie 2013
Nu exista derogare, a fost si este o mare tampenie, trebuie sa scapati de batranul Aro.
Executarea silita consta in poprirea veniturilor si/sau sechestru pe casa daca aveti.
Daca aveti venituri vi le vor ciunti cu 1/3 pana la achitarea debitului. Casa nu v-o scoate la licitatie, dar nici nu puteti sa scapati de sechestru. O porcarie in vigoare!
iulian92d a scris:

In ce consta executarea silita pentru neplata impozitului, in acest caz?

Daca va pune sechestru pe auto sau casa, acesta va fi ridicat doar dupa achitarea integrala a debitului. Sa spus ca "nu se va scoate casa la licitatie", eu v-as ruga sa va interesati la executorii judecatoresti, cate bunuri imobile au fost executate silit pt neplata datoriilor. Deja este vorba de o suma destul de mare, asta inseamna ca cei de la impozite si taxe va vor soma imediat dupa primul termen scadent in care nu ati achitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere la licitatie abuziva? CrisPop CrisPop Buna seara ! Firma pe care am mostenit-o mai are un asociat si are sub patrimoniu o hala industriala. Momentan hala este sub sechestru asigurator(avem ... (vezi toată discuția)
Autoturism cumpărat și ulterior pus sub sechestru Wanzer Wanzer Bună ziua! Am \"cumpărat\" in august 2020 un autoturism (printr-o terță persoană, de la un cunoscut al lui). Am trecut \"cumpărat\" pentru că eu i-am ... (vezi toată discuția)
Copropietari pe autoturism (50%+50%), dar pe certificatul de înmatriculare apare numai unul dintre proprietari. se poate executa silit mașina pentru datoriile lui? Puiu Eugen Puiu Eugen Pe Certificatul de inmatriculare sunt trecut doar eu ca detinator al autoturismului. Intrebare: in acest context pot fi executat silit de catre un executor ... (vezi toată discuția)