avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie proces verbal pentru consum de alcool in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie proces verbal pentru consum de alcool in spatiul public

Buna ziua. Astazi, 16 septembrie, am fost abordat de un echipaj al jandarmeriei romane la ora 12 noaptea pentru a mi se inmana un proces verbal si o amenda in valoare de 100 ron pentru consum de alcool in spatiul public. Eram intr-adevar cu un prieten pe o banca, fiecare cu cate o doza de bere. Mi s-a spus ca voi primi doar eu amenda, iar banii ii vom da amandoi.
As vrea sa contest aceasta amenda, imi puteti da niste indicatii referitor la modul in care ar trebui sa procedez? Mentionez ca nu mi s-a facut niciun fel de test de alcoolemie sau altfel de proba, iar procesul verbal mentioneaza, citez: "A consumat bauturi alcoolice dintr-un recipient de 0.5 litri inscriptionat silva". De asemenea prietenul meu ar putea depune marturie.
Cel mai recent răspuns: dan_ghita , utilizator 10:26, 17 Septembrie 2013
Ce marturie depune prietenul? Ca ati baut 2 beri? Daca da ... v-ati ars, egal cu zero marturia!
Nu conteaza alcoolul in singe ca nu sunteti in trafic, este vorba de consumul de alcool in spatiul public ... nu e voie, este interzis! Nu ati vazut ca in filmele americane aia beau dintr-o punga??? Totusi daca vreti sa va distrati, contestati pe vicii prin ordonanta 2/2001, contraventia la Legea 61 /'91.
Va multumesc pentru raspuns. Sunt constient ca am savarsit o fapta ilegala, dar as dori sa contest aceasta amenda. Totusi, procesul verbal este intocmit corect, respecta acele puncte, as putea sa ma leg doar de descrierea faptei, pe care am citat-o in prima postare. Considerati ca merita o incercare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum bauturi alcoolice pe spatiul public xtreme27 xtreme27 Am deosibata placere sa va povestesc o fapta petrecuta in cursul zilei de ieri . Aflandu-ma cu vreo trei tovarasi de ai mei la o torpila (un pet de bere) ... (vezi toată discuția)
Amendat pentru ca eram in stare de ebrietate si consumam alcool in loc public miki001 miki001 Eram in masina cu un prieten, masina era stationata si a venit un echipaj de politie si 3 jandarmi,au batut in geam si ne-au cerut buletinele. Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Are voie un politist sa te jigneasca ? Dogariu Catalin Dogariu Catalin Ma aflat afara in data de 17/03/2020 la ora 22:00. Iesisem de la munca, m-am dus la magazin sa imi cumpar cate ceva printre care si bere dupa m-a sunat un ... (vezi toată discuția)