avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Are voie un politist sa te jigneasca ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Are voie un politist sa te jigneasca ?

Ma aflat afara in data de 17/03/2020 la ora 22:00. Iesisem de la munca, m-am dus la magazin sa imi cumpar cate ceva printre care si bere dupa m-a sunat un prieten sa fumam si am mai stat afara langa locuinta mea cu ei. A venit o patrula de politie, prietenii mei au fugit eu am ramas pe banca. Le-am dat "Buna seara" mi-am pregatit actul de legitimare, iar politistul incepe sa-mi vorbeasca pe un ton ridicat tipanduse la mine, eu care vorbeam calm cu el, si incepe sa ma acuze de consum de alcool in spatii publice desi eu incercam sa ii explic ce se intamplase si de ce eram acolo. Mi-a spus cum pot sa ii dovedesc ca eu nu am baut, i-am spus ca berile sunt sigilate si sa aduca un alchooltest sa vada ca nu am consumat alcool. Acesta m-a facut betivan si mi-a spus ca voi primi sanctiune pentru ce am facut desi eu eram nevinovat. As dori sa primesc ajutor in legatura cu ce o sa fac, daca are voie sa ma jigneasca, pentru ca a fost o insulta adresata mie, pentru ca vreau sa contest sanctiunea la tribunal. Multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Dogariu Catalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 12:08, 18 Martie 2020
Dragă Cătălin, din câte am înțeles din situația descrisă nu ai primit niciun proces - verbal de sancționare și nu ai un martor care să ateste faptul că polițistul în cauză a folosit un limbaj care ți-a adus atingere onoarei și reputației. În cazul în care cele două există și vrei, ai putea contacta un avocat.
Am fost informat de un lucru. Agentul de politie mi-a luat datele pe o foaie, nu am semnat nimic desi a spus ca imi trimite o amenda prin plic, Este posibil ? Daca nu am semnat procesul ? Pentru ca nu mi sa prezentat nici un proces verbal in fata, mi-a spus doar sa ma duc acasa ca imi vine in plic.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Dogariu Catalin, utilizator
Este posibil. Il veti primi acasa, cu posibilitatea de a formula plangere in 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la politie dubioasa MiculJonny MiculJonny Sunt in cautare, de explicatii respectiv ajutor, ce e de facut.> Am primit o Invitatie, de catre doi politisti, deoarece, seara am mers cu prietenii la ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca o asemenea amenda pentru anulare ? dcostyn dcostyn Buna ziua Am si eu o intrebare. Acum o saptamana mi s-a intamplat un eveniment oarecum ciudat. Am venit de la o partida de fotbal si am ajuns in spatele ... (vezi toată discuția)
Primirea unui proces verbal nesemnat de mine. I0NUT I0NUT Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal incheiat de Politia locala. Am primit proces verbat de la politia locala spunand : Martor : Nu semneaza ... (vezi toată discuția)