Eram in masina cu un prieten, masina era stationata si a venit un echipaj de politie si 3 jandarmi,au batut in geam si ne-au cerut buletinele.
Dupa ce au scris datele,ne-au comunicat ca v-om fi amendati cu suma de 100 ron pentru ca am fi baut bauturi alcoolice in spatiul public,unul dintre ei a luat o sticla de la vre-o 10 metri de masina si a facut el o constatare ca am fi baut din sticla aia,dar nici nu ne-a prins ca am fi baut din ea s-au din vre-o alta stica.In plus in procesul verbal nu se intelege nimic,e scris foarte urat si indigoul era vechi.Si nici nu au martori.
As vrea sa fac contestatie,ce ar trebui sa scriu in ea?Multumesc anticipat!
In termen de 15 zile de la semnarea/primire la domiciliu a procesului verbal,aveti posibilitatea legala sa contestati procesul verbal la instanta competenta teritorial locului constatatrii contraventiei.
Sarcina probatiunii contraventiei revine jandarmeriei.
Dvs.trebuie sa dovediti ca nu ati consumat alcool in spatiul public.
Lipsa martorului care sa ateste constatarea si faptuul ca procesul verbal este ilizibil sunt motive de cotestare.
Verificati daca exista si alte cauze de nulitate a procesului verbal,dintre cele stipulate la art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001