Va pun in discutie urmatoarea situatie: arendasul unui teren agricol (asa numitele asociatii din zonele rurale) poate incasa subventia de la stat pentru culturi de cereale si apoi sa pretinda arendatorului persoana fizica sa renunte la o parte din arenda in bunuri sau sa aduca bani de acasa pentru a plati acest nou introdus impozit pe venituri din agricultura?
Am inteles ca statul a dorit ca acest impozit sa poata fi suportat tocmai din aceasta subventie UE. Ma gandesc ca se poate ajunge la situatii paradoxale in care arendatorul sa nu mai primeasca arenda deloc sau chiar sa aduca bani de acasa arendasului, care spune ca se obliga el sa vireze acest impozit catre stat. Multumesc!
Exprimarea "Am inteles ca statul a dorit ca acest impozit sa poata fi suportat tocmai din aceasta subventie UE" nu e corecta pentru ca, pana sa intre in vigoare ultimile prevederi(cea cu posibilitatea de a alege intre plata impozitului pe venitul din arenda personal sau de catre arendas), proprietarul terenului, dupa ce isi incasa veniturile din arenda, era obligat sa-si plateasca impozitul personal prin depunerea declaratiei 200.
Teren in arenda
metaxas
Sunt propietar de teren,agricol, persoana fizica
am dat terenul in arenda,unei societati comerciale specializate
arendasul din cate am aflat , primeste,in ... (vezi toată discuția)