avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Buna ziua. In urma cu doua luni (iulie 2013) a decedat tatal meu iar unul din fratii lui doreste sa facem dezbaterea succesiunii dupa bunica mea paterna , decedata in anul 2000, rugandu-ma sa renunt la partea ce i se cuvenea tatalui meu. Din ce am mai citit, am inteles ca nu pot veni la mostenirea bunicii prin reprezentare, deci nu pot renunta la mostenire, insa v-as fi recunoscatoare daca mi-ati oferi o parere autorizata. Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 20:39, 17 Septembrie 2013
milika a scris:

e vreo diferenta intre renuntarea de azi si cea de mai inainte de \"90..
ma refer la imprejurarea ca prin 'legile proprietatii' au fost 'repusi' in termenul de acceptare

si ma intreb daca doar renuntatorii sau doar cei straini:D

Doar cei care nu au acceptat succesiunea. A spus-o şi ICCJ.

Octombrie 2014 e un termen rezonabil :yeah: Se practică deja 2015.
:beer:

am vazut azi un articol interesant...cum ca aia mari traiesc din imprumuturi, ailalti din insolventa.. si noi ceilalti ..la nasul elefantilor

ma refer evident la practica practicata...
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
ContSters297103, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Pot sa renunt doar la o parte din mostenire? giomoco giomoco Buna ziua, am o mare dilema: tatal meu a decedat anul trecut si acum se face succesiunea. Eu sunt singurul copil, el mai are 2 frati in viata si un frate este ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariuspisica28 mariuspisica28 Buna ziua, In 2014 s-a stins din viata tatal meu si am facut o succesiune pentru un imobil pe care il detinea. In 2016 s-a stins din viata bunicul ... (vezi toată discuția)