avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare indemnizatie

Am primit o amenda din partea unei autoritati pe care trebuie sa o platesc la directia de impozite si taxe locala. Imi este imposibil sa platesc aceasta suma si m-ar interesa daca este posibil sa mi se suspende plata indemnizatiei de Crestere copil pentru neplata acestei amenzi tinand cont ca trebuie platita la directia de taxe si impozite?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:49, 17 Septembrie 2013
Din cate cunosc eu nu ar trebui sa vi se blocheze plata indemnizatiei; de suspendare nu poate fi vorba.Nu m-ar mira daca vi s-ar opri din indemnizatie amenda.
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 38.1
(1) Pentru mentinerea dreptului la indemnizatie, stimulent de insertie sau a celor prevazute la art. 31 alin.(1) si (2) si art. 32 alin. (1) lit. c) si d) din ordonanta de urgenta, in conditiile art. 38 din ordonanta de urgenta, beneficiarii cu drepturi stabilite de cel putin 6 luni au indatorirea sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Codului fiscal.

(2) Obligatiile legale prevazute la alin. (1) sunt cele stabilite potrivit art. 248 lit. a)-c) din Codul fiscal si se datoreaza bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti.


2. Din Codul fiscal:

Art. 248
11. (1) Constituie integral venituri proprii ale bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti sau judeţelor, după caz, următoarele resurse financiare:
A. impozitele şi taxele locale, instituite prin prezentul titlu, respectiv:
a) impozitul şi taxa pe clădiri
b) impozitul şi taxa pe teren
c) impozitul pe mijloacele de transport
...

3. Asadar plata indemnizatiei pentru CCC nu poate fi suspendata pentru neplata unei amenzi cu numai pentru neplata impozitelor si taxelor pe cladiri, teren si mijloace de transport aflat in proprietatea dvs. sau a sotului dvs.

4. Din indemnizatia pentru CCC nu se pot face retineri decat pentru sume incasate in plus ca indemnizatie.
tudorvaleriu a scris:



4. Din indemnizatia pentru CCC nu se pot face retineri decat pentru sume incasate in plus ca indemnizatie.


Va referiti la alte venituri in plus pe langa indemnizatie?
1. Este vorba de cazul in care indemnizatia pentru CCC este calculata gresit, mai mare, si atunci trebuie sa vi se retina sumele incasate in plus de dvs.

2. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC nu trebuie sa aveti venituri profesionale (din prestarea unei activitati) pentru ca vi se suspenda plata indemnizatiei.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea indemnizatiei de crestere copil maryalylyana maryalylyana Buna ziua, Sotul meu are amenzi de circulatie neplatite, eu urmeaza sa-mi fac dosarul pentru indemnizatie crestere copil, iar cei de la primaria din comuna il ... (vezi toată discuția)
Blocare indemnizatie crestere copil laviniaelenab laviniaelenab Am o nelamurire....am primit de la ajps mures o decizie cum ca se suspenda plata indemnizatiei de crestere a copilului pe motiv ca am taxe locale restante. ce ... (vezi toată discuția)
Blocare indemnizatie iony23 iony23 Buna ziua am rugamintea sa-mi spuneti si mie daca dupa actualizarea legii primaria imi poate bloca indemnizatia copilului pentru ca an o amenda de circulatie ... (vezi toată discuția)