avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea certificatului romanesc (copil nascut in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea certificatului romanesc (copil nascut in Spania)

Buna ziua!
As vrea sa va rog sa ma ajutati cu o speta destul de complicata si pe care o voi expune cat mai scurt posibil.Am un copil in varsta de 4 ani care s-a nascut in Spania si care detine un certificat de nastere romanesc.Atunci cand s-a nascut copilul i-a fost eliberat un certificat de nastere spaniol cu care m-am prezentat la Consulatul Roman din Spania si am obtinut certificat romanesc.Problema este ca relatia dintre mine si mama copilului s-au stricat, mai exact ne-am despartit;copilul este in acest moment la mine,in Romania iar mama lui refuza sa-mi dea certificatul de nastere al copilului si pana cand Instanta nu se va pronunta si nu va elibera o sentinta cu privire la custodia copilului eu nu o pot inscrie la gradinita si nici nu ma pot adresa catre nici-o institutie fara certificatul de nastere.Va rog sa-mi spuneti care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg in vederea obtinerii certificatului de nastere? Stim cu totii ca in Instanta termenele sunt foarte lungi si nu pot tine copilul acasa neinregistrat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:35, 23 Septembrie 2013
daca va aflati in Spania adresati-va consulatului si solicitati un duplicat de pe certificatul de nastere iar in Romania se va obtine de la primaria din raza de domiciliu
Va multumesc doamna Cazacu Ioana dar am omis sa precizez faptul ca in certificatul de nastere emis de catre consulatul roman din Spania este inregistrat ca si domiciliu adresa din Spania unde s-a nascut copilul.Este emis in limba romana,cetatean roman,dar cu domiciliul in Spania.In aceste conditii mai pot obtine duplicatul din Romania? Noi ne aflam in Romania in acest moment.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
Teodora_Nicolae, utilizator
Da. Puteti obtine un nou certificat de la Primaria Sectorului 1 Bucuresti. Sa intelegem ca si dvs. sunteti CRDS(cetatean roman cu domiciliul in strainatate)? Daca acum va aflati in Romania ,puteti solicita certificatul copilului si de la primaria unde ati avut ultimul domiciliu in Romania, primarie care va face corespondenta cu Sc.1 Bucuresti. Trebuie doar sa-i comunicati functionarului de la starea civila anul cand ati solicitat transcrierea certificatului spaniol la Consulat. Poate aveti o copie dupa certificatul romanesc. Dupa obtinerea certificatului solicitati in instanta de tutela de la domiciliu incredintarea copilului spre crestere si educare, pentru a va putea descurca fara a avea nevoie de consimtamantul mamei copilului.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Justitiarul711, utilizator
Buna ziua D-le Justitiar!Va multumesc din suflet pentru raspunsul dumneavoastra,mi-ati fost de mare ajutor.Va doresc sa aveti parte numai de bine.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Teodora_Nicolae, utilizator
Rezolvati cu certificatul. Actiunea este usor de formulat. Va adresati judecatorului de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere in spania Vasilica-Irina Vasilica-Irina sunt insarcinata si locuiesc in spania as vrea sa stiu eu nasc in spania mi se face in in spania certificatul copilului sau trebuie sa merg in tara sa ii fac ... (vezi toată discuția)