Dupa cum spuneti si dvs:
daniela_circiumaru a scris:
CIM i-a fost suspendat cu ART. 52 lit. c) din CODUL MUNCII: Art. 52. [suspendarea din iniţiativa angajatorului]
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:c) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
Intrebare; La ce fel de declaratii va "tot loviti de angajat" de se doreste incetarea CIm-ului. Banuiesc ca daca este vorba de declaratii pentru solutionarea plangerii penale si a cazului este si in interesul angajatorului sa colaboreze.
Art. 49. - (1) Suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre părţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură sa larială de către angajator.
“(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin cont racte individuale de muncă sau prin regulamente interne.” (O.U.G. nr.65/2005)
(4) În cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de nici un drept care rezul tă din calitatea sa de salariat.