avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Responsabil CEAC si membru in consiliul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Responsabil CEAC si membru in consiliul de administratie?

Sunt responsabilul Comisiei de evaluare si asigurare a calitatii intr-o unitatea scolara de 4 ani. In ultimii 2 ani am fost membru in Consiliul de administratie. Acum am fost exclusa pe motiv ca in calitate de responsabil (coordonator) CEAC nu pot fi membru in Consiliul de administratie. Va rog sa-mi spuneti daca este corecta aceasta decizie si daca exista un cadru legal pentru aceasta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 8 Octombrie 2021
Legea nr.1/2011 nu stabileste si situatiile de incompatibilitate pentru membrii Consiliului de administratie dintr-o unitate scolara.
OUG nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei
cu modificarile si completarile, aprobate prin Legea nr.87/2006 si prin OUG nr. 75/2011
Art. 11, (6) Membrii comisiei nu pot indeplini functii de conducere in institutia de invatamant sau in organizatia respectiva, cu exceptia persoanei care asigura conducerea operativa a acesteia.
Membru in consiliul de administratie nu poate fi considerata functie de conducere.
O fi cum ziceti dv., dar in nicio scoala mambrii CEAC nu sunt membri in CA.
Daca organul de conducere al scolii este CA, membrii CA nu fac parte din conducere?
Ghidul si metodologia zic ca CA controleaza CEAC.
cand pot sa imi dau demisia din functia de responsabil CEAC

Alte discuții în legătură

Este sindicatul subordonat angajatorului? Radamante Radamante A.Constitutia Romaniei precizeaza ca: \\"art.9- sindicatele, patronatele şi asociaţiile profesionale se constituie şi îşi desfăşoară activitatea ... (vezi toată discuția)
Se poate refuza demisia? Cosmin Andronache Cosmin Andronache Buna seara, Sunt responsabil CEAC (Comisia de evaluare si asigurare a calitatii) in scoala. Intentionez sa demisionez din aceasta functie. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Primarul unui uat poate să facă parte din consiliul de administrație al Școlii gimnaziale olteandenisa olteandenisa Primarul unui UAT poate să facă parte din Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale ; am o dilemă în acest sens întrucât potrivit Legii ... (vezi toată discuția)