avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum recuperez proprietatea daca sunt singurul copil ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum recuperez proprietatea daca sunt singurul copil ?

Buna Ziua

Problema sta in felul urmator , de ceva timp taicamiu a murit de cancer .

Tatal meu e Despartit de mama de foarte mult timp si eu sunt singurul copil facut cu el si mai am 2 surori din alta casnicie .
Eu am ramas in custodia lui mama si taicamiu nu sa recasatorit si nu are alt copil .
Eu nu am mai tinut legatura cu el pt ca ii placea bautura si am auzit de la bunicamea ca a murit .
Eu acum sunt in stainatate si nu pot sa ma interesez mai multe , dar am de gand sa nu las Casa care era a lui pe alta mana .

Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac sa pot sa intru in posesia proprietati ?

Exista avocati sau firme specializate care sa se ocupe de astfel de probleme ?

Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:21, 17 Septembrie 2013
cerere de deschidere a succesiunii la notar.
Se poate face cu ajutorul unui avocat fara sa merg eu ?
Da, se poate. Acceptaţi succesiunea, contactaţi un avocat, apoi trimiteţi declaraţia de acceptare şi actele de stare civilă (copii legalizate), împreună cu o procură de reprezentare, avocatului.

Puteţi împuternici, de altfel, orice altă persoană de încredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intre mama si copii iulia08 iulia08 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: tatal meu a murit anul trecut, a ramas mama mea si noi cei 11 copii. Deoarece exista ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)
Mama ar vrea să excludă de la moștenire copiii fratelui decedat pentru că nu se interesează deloc de ea. cum poate face asta? nicole.a nicole.a Buna seara ! Sunt din Constanta. Am fost 4 frati la parinti, dintre care mai traim doar doi. Unul dintre fratii decedati are 2 copii,celalalt nu a avut nici ... (vezi toată discuția)