Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: tatal meu a murit anul trecut, a ramas mama mea si noi cei 11 copii. Deoarece exista neintelegeri cu privire la mostenire intre mama si cativa dintre fratii mei mama a hotarat sa faca succesiunea si totul sa se imparta. Eu lucrez in strainatate si nu am mai fost la casa parinteasca de ani buni dar am tinut legatura cu surorile mele si asa am aflat despre succesiune si faptul ca procesul este stabilit pentru luna septembrie dar eu nu am primit nimic prin posta si din aceasta cauza cred ca mama mea a omis numele meu cand a deschis succesiunea in speranta ca poate nu voi afla sau nu ma intereseaza. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac pentru a participa la succesiune? Si cand va avea loc procesul eu nu ma voi putea prezenta din cauza serviciului, va trebui sa angajez un avocat sa se prezinte pentru mine? Multumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua,
1. E posibiol sa fi primt o citatie dar la adresa din Romania.
Daca nu atunci solicitati de la celelalte surori sa va transmita copii de pe actele primite de ele si vedeti daca va regasiti sau nu.
2. Daca nu va regasiti formulati urgent o cerere catre instanta aratand ca sunteti unul dintre mosteniotorii legali transmitand si copie de pe actele doveditoare (certificat de nastere, C.I. si eventual, de pe certificat de casatorie)
3. Angajati un avocat care sa va reprezinte interesele.
Multumesc mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare. Am vorbit cu una dintre surorile mele si mi-a spus ca daca vreau pot sa ii trimit o procura notariala prin care sa o imputernicesc sa imi reprezinte interesele in instanta. Este adevarat? Pot face acest lucru fara a exista riscuri de care sa nu stiu? Ca sa angajez un avocat de acolo nu cunosc si nici nu as avea cum sa ma intalnesc cu el, nu stiu cum as putea sa procedez de aceea ma gandeam ca ar fi o idee buna cu procura notariala data surorii mele dar as vrea sa stiu daca este sigura aceasta cale. Multumesc din nou pentru ajutor!
Este adevărat. Puteți.
Dar este bine să știți că, într-un proces, părțile au interese contrare. Chiar și atunci când, aparent, ele sunt pe aceeași baricadă (mai mulți pârâți, de exemplu, într-un proces de împărțeală/partaj). Dacă aveți credința că sora nu va trage spuza pe turta ei cu prima ocazie, atunci dați-i procura.
Desigur, un avocat ar fi cea mai bună variantă pentru reprezentare. Dar dacă nu doriți, atunci măcar dați procură unei persoane care nu are interes în cauză. (care nu ar avea ce avantaj să-și creeze din modul în care se va face împărțeala). Cu excepția situației în care ... chiar nu vă interesează rezultatul.
Apropo, ați spus că tata a murit „anul trecut”. Anul trecut, cam pe când, mai exact? Și dvs. dacă nu ați mai fost în tară „de ani buni”, ați dat vreo declarație (la consulat) de acceptare a succesiunii?
Succesiune
tatikoutsou
buna tuturor! am si eu nevoie de niste informatii, mentionez ca domiciliez in strainatate de 10 ani si nu cunosc multe. intrebarea mea e urmaroarea: mama a ... (vezi toată discuția)