Legea ii permite teoretic sa o faca. Practic, nici eu nu stiu cum, avand in vedere faptul ca un consilier juridic, angajat al unei entitati, se afla intr-o situatie care nu ii poate asigura o pozitie neutra. Pozitia sa este in contradictie cu principiile medierii, care presupun neutralitate si impartialitate.
Pana si locul de desfasurare a sedintei de informare ar trebui sa fie un spatiu neutru, care nu poate fi sediul niciuneia dintre parti.
Desigur, eu vorbesc aici de principiile medierii. Mediatorii le respecta. Restul profesiilor se supun acelorasi principii? Asa ar trebui, atata timp cat informarea este parte a medierii, insa breslele in cauza nu au lamurit nici ele insele problema,iar relativ noua prevedere legala nu contine si clarificarile necesare.
Invitatia la informare e cea mai mica dintre probleme, se poate adapta un model din cele despre care vorbiti. Se poate inchiria o sala, alta decat sediul vreuneia dintre partile implicate.
Cum va aprecia judecatorul situatia e greu de spus, dar nu cred ca are argumente sa sanctioneze o astfel de situatie, atata timp cat legea permite unui consilier juridic sa faca informarea. Consilierul juridic nu poate fi decat angajat al uneia dintre parti.
Stati linistit, ceata e generala. Cititi articolul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...