avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi parinti nou-nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi parinti nou-nascut

Sotia mea a nascut un copil in data de 10 septembrie 2013. Ar dori sa ramana in concediul de ingrijire a copilului pt o perioada de 1 an, urmand ca anul urmator eu sa raman in concediu de paternitate. In acest caz, de ce drepturi beneficiem fiecare dintre noi?
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:34, 18 Septembrie 2013
1. Sotia dvs. va solicita concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.

2. - Va intra in CCC apoi, cand veti pica de acord, va relua activitatea si veti intra dvs. in CCC pane la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
- Chiar daca veti intra si dvs. in CCC nu se numeste concediu de paternitate ci tot CCC.

3. Amandoi veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pe perioada cat veti fi fiecare in CCC.

4. Pentru fiecare in parte se calculeaza indemnizatia pentru CCC ca fiind 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, vreau sa raman insarcinata anul acesta si m-ar interesa cateva lucruri. am 2 joburi , ambele cu carte de munca si ambele varsa taxele si impozitele ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Prenatal cresterea copilului picasso2310 picasso2310 BUNA ZIUA!SOTIA A NASCUT IN 27.10.2010.LA 01.11.2010 SOTIA S-A ANGAJAT LA O FIRMA IAR EU AM renuntat la serviciu pt indemnizatia DE LA STAT(600lei)INCEPAND CU ... (vezi toată discuția)