avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum sa completez o cerere pentru acordarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum sa completez o cerere pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului!

Buna seara!
Imi puteti da si mie un model de cerere pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului completat?
Sau daca nu,imi puteti spune la date personale ale solicitantului scriu datele sotului ca el intra,nu?
si la date personale ale persoanei indreptatite in josul paginii scrie ca se completeaza doar in situatia in care solicitantul nu este persoana indreptatita,adica cum?
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
Corina271, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anyfel , utilizator 14:43, 22 Februarie 2018
1. In cazul dvs. solicitantul este acelasi cu persoana indreptatita.

2. Persoana indreptatita este aceea care indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Solicitantul poate fi o persoana desemnata de persoana indreptatita sa completeze cererea.
mai am o nelamurire,sotul vrea sa intre in concediu de crestere a copilului timp de doi ani si am inteles de la dvs ca i se da 600 lei,care e diferenta dintre un an si doi ani? am auzit pe cineva ca daca am opta pentru un an i sar da mai multi bani,sau cum?
1. Indemnizatia pentru CCC se calculeaza la fel indiferent ca opteaza pentru CCC pana la 1 an sau pana la 2 ani (85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni eligibile).

2. Dar:
- daca opteaza pentru CCC pana la varsta copilului de 1 an indemnizatie nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
- daca opteaza pentru CCC pana la varsta copilului de 2 ani indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.

Buna ziua ! pentru indemnizatia de crestere a copilului, la perioadele asimilate - care este codul daca am terminat o scoala postliceala medicala la zi in anul 2016 - si in 2018.03 nasc . Mi se iau in considerare lunile de scoala? In prezent sunt angajata.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
Anyfel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in functie de optiune andreeaserban andreeaserban As dori sa stiu daca in cazul unei pers cu salariu de 1200 lei indemnizatie ptr crestere copil este aceeasi fie ca isi alege un an sau doi?Iar in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copilului pentru cadrele militare popescucris popescucris Buna-seara! Sotul meu este cadru militar(caporal) de aprox 7 ani. Ne-am decis sa intre el in concediu de crestere a copilului chiar daca si eu am dreptul. ... (vezi toată discuția)
Insarcinata violeta54 violeta54 Buna ziua Am o salariata insarcinata care vrea sa-si mareasca salariul ptr. a beneficia de o indemnizatie crestere copil mai mare. Care este plafonul de ... (vezi toată discuția)