avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare notiune \'\'bun propriu\'\'
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare notiune ''bun propriu''

poate sa-mi spuna cineva daca de art.340 CC lit.g,notarul tine cont la deschiderea unei succesiuni?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elenaref , utilizator 10:04, 22 Septembrie 2013
Notarul trebuie sa tina cont de toate prevederile legale referitoare la speta cu care este sesizat.
va multumesc frumos,sa inteleg ca poate aplica art.340 CC lit.g,daca eu fac dovada cu acte notariale pentru schimbarea unui bun propriu,in acest caz acel bun propriu ,mai poate face parte din masa succesorala?
Stimată doamnă,

Nu știu dacă am înțeles perfect ceea ce întrebați.

Bunul dobândit prin moștenire este un bun propriu, pe cale de consecință, dacă ați efectuat un schimb având ca obiect înlocuirea bunului moștenit cu altul, acela din urmă va fi tot bun propriu.

Întrebarea dacă va face parte din masa succesorală, personal nu o înțeleg - va fi un bun dobândit în urma unui schimb.

Cu stimă.
va multumesc frumos ,intrebarea mea era ,daca un bun propriu al meu detinut prin donatie personala si hotarare judecatoreasca,am intrat cu el in casatorie , l-am vandut si am cumparat un teren pe care am construit o casa in timpul casatoriei,in urma decesului sotului meu,acel bun intra in masa succesorala,sau se aplica art.340 CC lit.g(pot dovedi cu acte notariale eea ce afirm)
Nu, numai in instanta va rezolvati problema, nu la notar.
Cand ati cumparat teren si apoi ati construit ar fi trebuit sa fi intabulat in nume proppri daca aceste bunuri au inlocuit alt bun propriu.
Din actele de proprietate rezulta ca bunurile sunt comune, asadar intra in masa succesorala.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - bunuri proprii/bunuri comune elenaref elenaref am fost casatorita din 1987 pana in 2003 cand am divortat,la partaj mie mi s-a atribuit un teren de 2300 mp pe care il detineam ca donatie personala si ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Terenul primit de un veteran de razboi este bun propriu sau bun comun? Lutic Lutic Buna ziua, As dori sa stiu daca terenul primit de la stat/primarie de catre un veteran din al 2-lea razboi mondial este bun propriu sau este bun comun al ... (vezi toată discuția)