Multumesc pentru sfat, insa problema este ca marfa umple un camion (TIR). Ideea este ca nu vreau "sa plimb" un TIR deoarece costul este enorm si pierd si timp cu transportul. V-as ruga daca cineva cunoaste noua legislatie a Italiei privitor la obligatia tuturor marfurilor de a parasi teritoriul Italian pentru ca marfurile sa nu fie facturarte cu TVA deoarece eu aduc marfa pt. o societate romaneasca (unde eu platesc TVA-ul aferent) insa destinatia finala este Italia.
Multumesc pentru raspuns. Aceleasi lucru l-am aflat si eu citind legislatia. Totusi am gasit urmatoarea solutie intreband inclusiv in vama insa m-am gandit ca poate exista o varianta simplificata.
Solutia gasita pana acum ar fi:
Partenerul italian A factureaza fara TVA si trimite marfa in Romania catre firma B. Firma B factureaza cu TVA catre firma romaneasca C si emite un DDT catre firma C cu adresa de livrare ln Italia la firma D unde firma C executa o lucrare. Mentionez ca intelegerea contractuala dintre firmele romanesti B si C a fost ca firma B sa suporte integral costurile de transport.
Problema este ca transportam aceasta marfa atatia km (Italia Romania si retur) inutil. Dea ceea caut o solutie mai buna si mai ieftina.
~ final discuție ~