avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces partaj solutii eronate. Ce mai e de facut?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces partaj solutii eronate. Ce mai e de facut?

buna ziua, am un proces de partaj la care au trebuit impartite urmatoarele : auto opel,auto audi, ap 2 camere, bunuri mobile si de aici au inceput problemele :
instanta de fond nu a aprobat expertiza pe bunurile mobile si a considerat ca odata ce nu am facut obiectiuni vis-a-vis de valoarea data pentru aceste bunuri de catre reclamant (chiar daca au fost aduse facturi ce arata valoarea reala a bunurilor) valoarea lor este cea spusa de reclamant, valoare dubla fata de pretul cu acre au fost achizitionate demonstrata de facturi asta nemaivorbind de uzura lor care trebuia scazuta. Mai mult pentru ca reclamantul a gresit si a numit unele bunuri gresit cum ar fi lcd (in factura apare plasma) frigider zanussi(in factura este gorenje) etc instanta constata ca sunt si un televizor lcd si unul plasma,un frigider zanussi si unul gorenje practic dubland fiecare bun mobil dupa care le imparte netinand cont de facturi. in apel aceeasi problema motivarea fiind ca nu am aratat eu ca aceste bunuri au existat ( facturi depuse) lasa aceeasi decizie la care au a trebuit sa fac recurs recurs binenteles respins fara ca cineva sa se uite pe intampinari unde am incercat de fiecare data sa le explic ca televizorul este unul si acelasi, frigiderul la fel etc si nici macar nu faceau parte din amsa partajabila intrucat erau achizitionate de mama si tatal meu cu numele lor pe facturi fiind pusa in situatia de a plati taxe de timbru pentru ele la valoarea data de reclamant dupa care ii sunt incredintate tot lui eu ffind obligata la plata sultei si a cheltuielilor de judecata.
Instanta de apel nu tine cont de o hartie data in fata unui notar elvetian prin care se explica provenienta banilor ce i-am primis prin western union pe parcursul a 6 ani si da crezare spuselor reclamantului prin care el care afirma ca lucreaza afara imi trimitea mie prin interpusi bani fara sa faca dovada acestui fapt zicand ca de fapt acei bani pentru care exista hartie sunt de la el cand declaratia zicea cu totul altceva si suma este considerabila aproape 100000 de euro. martorii mei nu au fost luati in considerare in conditiile in care sunt oameni cu functii la ambasada SUA ci au fost luati in considerare martorii reclamantului care nu au un loc de munca unul dintre ei facand clar un contract procausa impreuna cu avocata adversa, contract asupra caruia am atras atentia instantei dovedind ca datele din el (respectiv banii pentru achizitionarea masinii audi) sunt gresite intrucat serviciul de inmatriculari are alt contract de vanzare cumparare facut cu cateva zile inainte de acea data, dar se tine cont tot de contractul pro causa in instante. mai mult sumele calculate de instante sunt gresite cu aproximativ 500 de lei instanta de recurs neconsiderand acestea motive de recurs il respinge la a doua infatisare fara ca nici macar unul din avocati sa aiba cuvantul ( unul era in concediu celalat la atl proces) decizia ramanand irevocabila si eu ramanand sa plateswc bunuri care erau ale mamaei si ale tatalui meu si bani pe o masina care a fost vanduta cu 1000 de euro -era epava deoarece am avut un accident cu ea-si a carei evaluare a fost facuta in lipsa obiectului fizic la 3500 de euro cu toate ca exista contract de cumparare in care este precizat ca a fost cumparata avariata cu suma de 1000 euro. mai mult dupa decizia tribunalului reclamantul a intrat in casa si a distrus toate bunurile mobile constant in mobila si frigider si a ridicat bunurile mobile constantd in scaune de piele si electronice, am aratat instantei de recurs acest lucru ( plangere la politie care a constatat ca s-a intrat cu cheie potrivita eu fiind plecata din localitate si aducand martori in acest sens) nici de aceasta nu s-a tinut cont recursul fiind respins. pe parcursul procesului de partaj reclamantul a mai sustras din casa diverse electronice in lipsa mea care desi nu erau nici macar ale mele (facturi de la proprietarii lor) au fost lasate de catre politie spre pastrare lui unele din ele nefiind nici macar gasite, unele gasite dar la domiciliul mamei lui si dand cu toate astea NUP.
ce ar fi de facut in aceste conditii in care curtea de apel respinge ca fiind nefondat?!!!!!!! eu fiind pusa la plata unor lucruri care apartin mamaei si tatalui meu si care sunt si distruse in totalitae sau furate din locuinta ori inexstente si cu toate acestea impartite in cota de 50 la suta????
Cel mai recent răspuns: z3usss , utilizator 15:05, 16 Octombrie 2013
din pacate, solutia ramane definitiva si irevocabila. din ce spuneti pur si simplu v-ati aparat gresit.
Nu are importanta faptul ca facturile lucrurilor la care faceti referire erau pe numele parintilor dv. Important este faptul ca acele lucruri se aflau in locuinta comuna a sotilor si erau utilizate cu buna credinta de dv sotii. In cazul bunurilor mobile, posesia de buna credinta valoreaza titlu de proprietate.
Daca dv va foloseati de lucruri care nu va apartineau, adevaratii proprietari (parintii dv) ar fi trebuit sa va dea in judecata pe amandoi sotii revendicand aceste bunuri, sau sa faca cerere de intervenient in cadrul procesului de partaj. Daca nu au facut-o bunurile respective raman comune. Alta ar fi fost situatia daca bunurile respective ar fi fost ale dv personale de dinainte de casatorie.
In ceea ce priveste martorii, este irelevant faptul ca martorii dv sunt angajati ai ambasadei SUA si ai lui nu au loc de munca. Martorii nu se accepta in functie de locul lor de munca, important din punct de vedere al legii este doar varsta si gradul lor de rudenie cu partile din proces.

Cum v-ati fi asteptat ca instanta sa va impuna sa faceti expertiza bunurilor mobile daca dv nu ati avut nimic de obiectat la valoarea data de reclamant? Pentru masina, ati contestat evaluarea? Ati studiat actele depuse de reclamant la dosar in vederea sustinerii pretentiilor sale? Ati fi putut incerca o cerere de indreptare a erorii materiale.Dv ati avut avocat angajat?
m-ella, poate nu ati citit cu atentie, toate aspectele semnalate de user au fost prezentate in instanta, de ex. vanzarea masinii cu 1000 euro, inregistrata la serv. inmatriculari a Politiei.
Parerea mea este ca avem de-a face, la fond, cu o hotarare partinitoare, fie din incompetenta, fie prin coruptie, (dar coruptia trebuie demonstrata) iar la apel, din proprie experienta, instanta citeste mai putin actele din dosar(sa nu spun ca deloc).
Puteti face petitie la Inspectia judiciara a CSM, desi aveti cam putine sanse ca cei de acolo sa va citeasca petitia:(
Mai mult pentru ca reclamantul a gresit si a numit unele bunuri gresit cum ar fi lcd (in factura apare plasma) frigider zanussi(in factura este gorenje) etc instanta constata ca sunt si un televizor lcd si unul plasma,un frigider zanussi si unul gorenje [...] dupa care ii sunt incredintate tot lui eu find obligata la plata sultei si a cheltuielilor de judecata.

Au fost atribuite lui si tot dvs sa platiti sulta ? Sulta pt ce ?
Incredibil..
eu am fost obligata sa platesc sulta deoarece mie mi-au fost incredintate bunurile ce erau cumparate de parintii mei si lui cele comune ( adica cele care nu exista) drept urmare cand s0a facut echivalea sumelor in sulta pe care o am de platit intra si sumele datorate pentru lucruri inexistente (cele ce au fost dublate de instanta) deci in sarcina mea au ramas de plata pe langa sulta de la apartament si sulta pentru lucrurile ce le-a primit el adica cele care nu exista fizic si nu au existat niciodata ele fiind unul si acelasi lucru cu celel cumparate de parintii mei pe care instanta le-a scos din masa partajabila si a declarat ca imi apartin.

ca si ex : el a primit tv plasma val 3500 ron declarata de el cu val in factura : 2500 tv lcd samsung
scos din masa partajabila ca fiind bun prorpiu tv lcd samsung cu valoare 2500 ron care este unul si acelasi cu cel care l-a primit el.
eu trebuie sa ii platesc lui acum 1750 ron pe tv care nu este bun comun fiind unul si acelasi in ambele cazuri

aici este minunea in Romania cu toate ca in toate intampinarile s-a aratat instantelor acest lucru nimeni nu a citit macar de curiozitate si nici nu a incuviintat expertiza bunurilor mobile din apartament motivand si aici citez :" accepta evaluarea imobilului situat in .... ca fiind concludenta si pertinenta si respinge cerereea de evaluare a bunurilor mobile....din data de ..."

mai mult platesc sulta pe bunuri care nu se mai afla fizic in posesia mea sau a parintilor mei intrucat fostul sot le-a luat din apartament si pe unele le-a vandut. iar mobila e toata distrusa tot de el cand a intrat in apartamentul ce imi este incredintat mie eu nefiind in localitate in acea perioada eu urmand sa ii platesc lui sulta pe mobila pe care el a distrus-o ( a distrus doar ce am primit eu : canapele de piele, bucatarie completa dulapuri oglinzi etc in valoare de 20000 ron ce a primit el e neatins

Alte discuții în legătură

Sulta partaj mauricio mauricio Buna ziua... am nevoie de ajutor... Divortul este definitiv, partajul de asemenea (apel si recurs, hotarare irevocabila)... Trebuie sa dau fostei sotii o ... (vezi toată discuția)
Actiune de partaj a_adrianos a_adrianos Am divortzat acum trei luni de sotzie pe cale amiabila, iar acum s-au ivit divergentze cu privire la datoriile la banci pe care le avem, felul in care sa le ... (vezi toată discuția)
Divort impartire bunuri mobile si imobile claugeorgy claugeorgy buna ziua as vrea sa fac recurs in urma unui divort dupa 35 de ani de casatorie in care fosta sotie ma scos afara de cateva luni cu motivul ca sunt nebun ... (vezi toată discuția)