avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Clasificare tip confort imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Clasificare tip confort imobil

Buna ziua.
La masa succesorala intra un imobil (apartament 2 camere).
La notariat s-au stabilit taxe dupa grila din 2013 pentru un apartament de 2 camere confort I.
Desi suprafata de 23 mp nu poate fi pentru un apartament confort I, in ultimul act al apartamentului nu este specificat ce tip de confort este. Noi stim ca este confort II dar nu avem scris nicaieri.
Unde si cum putem sa procedam pentru a afla exact ce tip de confort este pentru a putea stabili o valoare corecta a apartamentului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexStoica , utilizator 18:00, 23 Septembrie 2013
Buna ziua,

Din cate stiu eu, notarul trebuie sa stie sa inadreze corect.
Oricum, gasiti aici un raspuns la intrebarea dumneavoastra : [ link extern ]
Multumesc.
Pai tocmai notarul l-a incadrat la confort I (valoare 35000 E), desi in copiile contractului trimis notarului scrie ca apartamentul de 2 camere are suprafata utila 26 mp (am scris eronat mai sus) si balcon 1,5 mp.
Din grila trimisa de Dvs. as putea spune ca e chiar confort III.
Notarul mi-a spus ca daca nu scrie alt confort, il considera confort I.
Si totusi, trebuie sa pot merge undeva ca sa mi se specifice, in scris, ce confort este.
Multumesc.
Cel mai bine ar fi sa incercati la mai multe cabinete notariale pentru a afla mai multe pareri.
Multumesc. Notarul chiar mi-a recomandat sa merg la administratorul blocului respectiv sa-i cer o hartie in care sa fie specificat gradul de confort si anul contructiei. Vom incerca si asa. Intr-adevar, in acte nu e specificat nicaieri, insa am gasit pe net o clasificare a gradelor de confort unde spune: confort II intre 38 mp si 43 mp. Noi avem chiar mai putin, dar stim ca nici confort III nu e.
Cautati pe net grila notariala specifica localitatii in care este situat imobilul respectiv. Intr-o grila notariala este specificat acest lucru cu siguranta.

Alte discuții în legătură

Solicitare asociatie proprietari AlexStoica AlexStoica Buna ziua. La masa succesorala intra un imobil (apartament 2 camere). La notariat s-au stabilit taxe dupa grila din 2013 pentru un apartament de 2 camere ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pretul/mp la balcoane inchise Ioan1122 Ioan1122 Buna ziua! Avem urmatorul scenariu: un apartament cu 3 camere de vanzare, renovat cu instalatia electrica si sanitara schimbata, la etajul 3/4, suprafata ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament vatra luminoasă cochintu cochintu salut tuturor.as avea o intrebare daca exista cineva care poate sa-mi raspunda.de fapt este vorba de o informatie,la cat este evaluat in grila notariala un ... (vezi toată discuția)