avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare Asociatie proprietari

Buna ziua.
La masa succesorala intra un imobil (apartament 2 camere).
La notariat s-au stabilit taxe dupa grila din 2013 pentru un apartament de 2 camere confort I.
Desi suprafata de 23 mp nu poate fi pentru un apartament confort I, in ultimul act al apartamentului nu este specificat ce tip de confort este. Noi stim ca este confort II dar nu avem scris nicaieri.
Notariatul mi-a recomandat sa solicit Administratiei blocului o hartie in care sa fie specificat confortul apartamentului si anul de fabricatie al blocului.
As dori sa stiu daca pot obtine aceasta hartie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexStoica , utilizator 19:14, 22 Septembrie 2013
Sigur ca puteti obtine, dar aceste date ar trebui sa fie inscrise in titlul de proprietate.
Am citit si recitit contractul de vanzare-cumparare, impreuna cu notarul si nu este specificat nicaieri, gradul de confort si anul de contructie al blocului. Si pentru ca initial a fost evaluat la confort I cu o suma mult prea mare, si deci taxe notariale mult mai mari (diferenta intre confort I si confort II ar fi de vreo 15000 Euro), solutia notarului a fost sa aducem noi acea hartie.
Solicitati reprezentantului legal al imobilului,in persoana presedintelui de asociatie,sa verifice cartea tehnica a constructiei si sa va comunice prin inscris oficial informatia dorita
Solicitati reprezentantului legal al imobilului,in persoana presedintelui de asociatie,sa verifice cartea tehnica a constructiei si sa va comunice prin inscris oficial informatia dorita

Ce treaba are asociatia de proprietari cu ce confort sunt apartamentele, ce carte tehnica, ce hartie oficiala, chiar nu mai puteti sa delimitati responsabilitatile?? #-o
Daca apartamentul este confort I si presedintele scrie ca este confort III notarul ia de bun???
In ce tara traim??
Stimate "Thran", nu va inteleg inversunarea. Pe acest forum se intreaba si se raspunde. Fiecare isi asuma ce scrie, sau eu imi asum daca iau in considerare vreun raspuns sau nu.
Si da, notarul ia in considerare ceea ce scrie reprezentantul asociatiei (administrator, presedinte..etc.), pentru ca actul casei exista, cu tot cu schema, cu tot cu suprafata, dar nu scrie confortul, desi este lesne de inteles.
Nu am nevoie de astfel de raspunsuri ca al Dvs. ci de solutii. Daca nu cunoasteti, nu raspundeti.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Clasificare tip confort imobil AlexStoica AlexStoica Buna ziua. La masa succesorala intra un imobil (apartament 2 camere). La notariat s-au stabilit taxe dupa grila din 2013 pentru un apartament de 2 camere ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a blocului mpaul1952 mpaul1952 De unde se poate obtine Cartea tehnica a blocului. Blocul este in Bucuresti, sector 5, anul construirii cam prin 1987, pe vremea aceea era ICRAL-ul, dupa ... (vezi toată discuția)
Bună seara. o întrebare legată de suprafața unui apartament ... Adrian 1965 Adrian 1965 Bună seara. O întrebare legată de suprafața unui apartament trecută în contract. Pe scara blocului unde locuiesc toate apartamentele de 4 camere pe ... (vezi toată discuția)