avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare Asociatie proprietari

Buna ziua.
La masa succesorala intra un imobil (apartament 2 camere).
La notariat s-au stabilit taxe dupa grila din 2013 pentru un apartament de 2 camere confort I.
Desi suprafata de 23 mp nu poate fi pentru un apartament confort I, in ultimul act al apartamentului nu este specificat ce tip de confort este. Noi stim ca este confort II dar nu avem scris nicaieri.
Notariatul mi-a recomandat sa solicit Administratiei blocului o hartie in care sa fie specificat confortul apartamentului si anul de fabricatie al blocului.
As dori sa stiu daca pot obtine aceasta hartie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexStoica , utilizator 19:14, 22 Septembrie 2013
Nu intamplator am raspuns asa. aceasta @ynocentta indiferent de ce se intreaba in legatura cu asociatiile de proprietari raspunsul este acelasi "Solicitati reprezentantului legal al imobilului,in persoana presedintelui de asociatie,sa......." dupa care urmeaza ceea ce vrea utilizatorul.
Daca nu stie un raspuns concret scrie sa se afle in treaba ca trebuie sa ia legatura cu presedintele asociatiei si daca nu ii raspunde "legal" sa se adreseze primariei.
Nu asociatia va rezolva problema, aceasta o puteti rezolva la cei care au vandut apartamentul, trebuie sa existe un contract de vanzare-cumparare initial, asta daca nu sunteti primul proprietar, ei trebuie sa stie ce confort este apartamentul, acum depinde si de orasul in care este apartamentul.
Ok, am inteles acum.
Doar ca treaba sta in felul urmator: apartamentul a fost cumparat de la ICRAL prin '90, am acel contract, nu scrie nimic (nici in contract, nici in schita apartamentului, nicaieri). Apoi, acel apartament a fost vandut prin 2000 catre ruda mea (dupa care fac succesiunea). Am si cel de-al doilea contract, tot nici o referire la gradul de confort (suprafata de pana in 30 mp).
Noi stim ca apartamentele in acel bloc in BUCURESTI, sunt confort II, asa a si fost calculat pretul platit in 2000, doar ca s-a stabilit verbal. Exista si acte de intabulare, evaluare tehnica (daca nu gresesc...) dar nicaieri...confortul. Acum notarul vrea scris. Cam asta e toata problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
AlexStoica, utilizator
Da, este o chestiune cu care nu m-am confruntat pana acum. Noi avem in componenta asociatiei 504 apartamente, am copii dupa actule de proprietate la peste 95% dintre acestea, dar pe niciunul nu scrie ”gradul de confort”. Este o notiune pe care o si uitasem.
Acum daca notarul zice ca este suficienta o adeverinta de la asociatie, este bine, stati de vorba cu presedintele si cred ca in principiu nu are sa va faca greutati, dar vorba lui @thran - ce treaba are as. prop. cu confortul apartamentelor. Acesta chiar nu este stipulat nicaieri. Eu am si cartile tehnice ale imobilelor si nici acolo nu este specificat ceva, dar am sa ma mai uit cu atentie... Sunt curios daca acum este specificat ceva in legatura cu confortul la noile apartamente care sa vand...
Bafta!
Incercati la ROMCONFORT :
Acte si servicii juridice oferite:

- asistenta juridica online - GRATUIT
- incheiere contracte-L112/1995,D.L.61/1990
- reinoire contracte inchiriere S.A.I.(conform conventii incheiate cu primarii)
- eliberari duplicate contracte(construire,vanzare cumparare)
- procese verbale de predare primire apartament incheiate cu O.C.L.P.P,I.C.V.L.-actual S.C. Romconfort
- eliberari adeverinte plata integral
- grad confort
- decizii atribuire teren, numai la contractele de construire
- rectificari acte
- adeverinte situatii juridiceL.10/2001
- autentificari acte(contract construiere/vanzare cumparare,proces verbal)
acord instrainare pentru apartamente fond nou, in cazul in care nu s-a efectuat receptia finala a blocurilor, incheierea actelor aditionale privind pretul la receptia finala,adeverinte privind anul construirii si darii in folosinta a blocurilor ICVL
- adeverinte grad seismicitate
- relevee apartamente , cadastru, intabulare si extras de carte funciara pentru apartamente, duplicate carti tehnice blocuri OCLPP,ICVL,ROMCONFORT

[ link extern ]
Multumesc pentru raspunsuri.
Voi incerca intai la asociatie, este cel mai simplu. Daca nu, voi face o intrebare si la Romconfort.
O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasificare tip confort imobil AlexStoica AlexStoica Buna ziua. La masa succesorala intra un imobil (apartament 2 camere). La notariat s-au stabilit taxe dupa grila din 2013 pentru un apartament de 2 camere ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a blocului mpaul1952 mpaul1952 De unde se poate obtine Cartea tehnica a blocului. Blocul este in Bucuresti, sector 5, anul construirii cam prin 1987, pe vremea aceea era ICRAL-ul, dupa ... (vezi toată discuția)
Bună seara. o întrebare legată de suprafața unui apartament ... Adrian 1965 Adrian 1965 Bună seara. O întrebare legată de suprafața unui apartament trecută în contract. Pe scara blocului unde locuiesc toate apartamentele de 4 camere pe ... (vezi toată discuția)