avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie la copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie la copil

Buna ziua,doresc sa ma sfatuiti in legatura cu schimbarea numelui copilului (are 15 ani)tatal biologic nu a mai trimis pensia de intretinere de cateva luni(4luni)el lucreaza in strainatate am incercat sa iau legatura cu el pt rezolvare amiabila a lucrului dar refuza sa raspunda(nici pe copil nu il suna) sotul meu actual (suntem casatoriti de 7ani)si eu desigur cu acordul copilului dorim sa i schimbam numele de familie ce se poate face legal si cum?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:37, 18 Septembrie 2013
puteti sa incercati schimbarea numelui pe cale administrativa, procedura si acte necesare, gasiti in link. Ar fi mai usor daca tatal biologic e de acord, altfel hotaraste autoritatea tutelara si s-ar putea sa nu fie de acord..
[ link extern ]

Sau mai asteptati 3 ani si sotul dvs il poate adopta pe copil sau depune copilul in nume propriu cerere de schimbare a numelui, functie de ce doriti.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie copii kzsi77 kzsi77 Buna! Sora mea a divortat de primul sot si s-a recasatorit. Din prima casatorie are un copil, care a implinit 14 ani. Actualul sot ar dori sa-l ia pe numele ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,are un copil dintr-o casatorie anterioara.Copilul este trecut pe numele tatalui biologic.Doamna,a divortat de acesta in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)