avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume de familie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume de familie copii

Buna!
Sora mea a divortat de primul sot si s-a recasatorit. Din prima casatorie are un copil, care a implinit 14 ani. Actualul sot ar dori sa-l ia pe numele lui, lucru cu care si copilul este de acord avand in vedere ca nu s-a intalnit cu tatal lui biologic de mai bine de 1o ani. Acum trei ani sora mea a luat cumva legatura cu fostul sot, initial a spus ca este de acord, dar nu s-a prezentat sa semneze in fata notarului. Ulterior a revenit si a spus ca e de acord cu schimbarea numelui daca sora mea ii plateste pentru asta o suma de bani. Normal, nu a intrat in "afacere".
Intrebarea mea ar fi, cand poate copilul sa isi schimbe numele fara acordul tatalui biologic?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:46, 8 Iunie 2014
La fel sunt si eu in aceeasi situatie, doar ca eu nu sunt recasatorita si copilul meu are 6 ani. La mine pe baza sentintei de divort autoritatea parinteasca imi revine pe baza art. 398. As putea si eu sa-i schimb numele de familie al copilului fara acordul tatalui?
Fiecare dintre dvs va aplica aceeasi procedura, veti incerca pe cale administrativa.
Procedura si acte necesare, aveti in link
[ link extern ]
Aveti nevoie d emotive intemeiate, iar in cazul in care tatii nu sunt de acord, poate hotari Autoritatea tutelara.
Sora dvs are mai multe sanse decat dvs, copilul dansei fiind mai mare.
Daca vor sotul surorii vrea sa-l adopte, nu numai sa ii schimbe numele, au sanse mai mari dupa ce copilul va fi adult, la 18 ani, daca ziceti ca tatal nu e de acord.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor cu numele actualului soț Vali 2017 Vali 2017 Buna seara, Doresc sa stiu daca ma puteti ajuta intr o problema:doresc schimbare nume copil minor ,nascut dintr un concubinaj la sfarsitul caruia a ramas ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie la copil mesesanliana mesesanliana Buna ziua,doresc sa ma sfatuiti in legatura cu schimbarea numelui copilului (are 15 ani)tatal biologic nu a mai trimis pensia de intretinere de cateva ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume cristina1112 cristina1112 Buna ziua, am o fetita de 7 ani care poarta numele primului sot, eu m-am recasatorit si port numele actualului sot.As dori sa aiba si fetita acelasi nume de ... (vezi toată discuția)