avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua,as avea si eu o intrebare...a o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care tatal copiilor mei minori trebuie sa le plateasca pensia alimentara.Mentionez ca el este angajat ,dar cei de la judecatorie spun ca ei nu mai trimit hotarari angajatorilor.Avand in vedere ca nu am posibilitatea de a apela la un executor judecatoresc cum as putea solutiona ca angajatorul sa ii retina din salariu pensia de intretinere?Multumesc.
Il sunati pe fostul sot si ii spuneti ca pe baza hotararii are de plata suma de ....reprezentand pensia alimentara a copiilor si daca nu plateste dupa 2 luni il reclamati la politie pentru abandon de familie ...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
justice86, utilizator
dar problema e ca nu e scrisa suma ce trebuie sa o plateasca...cuantumul e de 33% din venitul net,venit pe care eu nu il cunosc deoarece judecatoria a cerut adeverinta salariala la firma la care este angajat...
Daca judecatoria a cerut adeverinta, ar trebui sa fie la dosar.
Dupa noul cod de procedura civila, poprirea nu se mai infiinteaza din oficiu de catre instanta, va trebui sa apelati la un executor judecatoresc.
Cheltuielile vor cadea tot in sarcina debitorului, mergeti si vorbiti cu un executor si vedeti cat ar trebui sa avansati.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
multumesc
E 100-200 de lei daca stiti unde lucreaza, daca lucreaza legal... tariful depinde de oras, de zona si, cum spunea colega, ii recuperati.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentarajudecatoria? GHIGU GHIGU Buna seara.Prin hotararea de divort am primit spre crestere si educare cei 2 copii minori rezultati in urma casatoriei,iar fosta sotie este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani sagetator1 sagetator1 BUNA SEARA!am o intrebare ....sper ca ma puteti ajuta ..baiatul meu care a inplinit 18 ani a depus cerere la tribunal pt pensie alimentara deoarece inca este ... (vezi toată discuția)
Nepunere in executare sentinta plata pensie intretinere A. A. Dupa emiterea unei hotarari judecatoresti prin care se stabileste plata pensiei de intretinere, unitatea militara la care lucreaza debitorul refuza sa puna in ... (vezi toată discuția)