avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... adeverinta falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

adeverinta falsa

Sunt administrator la o societate comerciala si am facut o prostie. Am eliberat o adeverinta de venit unui prieten pentru a-l ajuta sa faca un imprumut bancar, el nefiind salariat la soacietatea mea.
Deci, am facut un fals in inscrisuri. Prietenul a folosit adeverinta si a obtinut imprumutul de la banca. As vrea sa stiu, in cazul ca se descopera acest fals, ce anume as putea sa patesc, adica unde se incadreaza aceasta fapta si care sunt incadrarile (cele mai mici si cele mai mari).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:30, 23 Martie 2009
Ati comis o fapta ce poate reprezenta infractiunea de fals in inscrisuri materiale. Mai bine stergeti acest mesaj.
Poate ar fi bine sa va rugati ca prietenul dumneavoastra sa-si plateasca ratele la data scadenta si sa nu va descopere nimeni falsul.
Si pe langa dumneavoastra , care veti raspunde pentru fals in inscrisuri materiale , va raspunde penal si prietenul dumneavoastra pentru uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsuri ContSters129185 ContSters129185 Fara voia mea am devenit girant la un CAR, unde un fost coleg a facut un imprumut, folosind adeverinta falsa de venit, copie dupa C.I.,datele mele personale si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ionescu-bebe ionescu-bebe Buna ziua. In cursul anului 2008, secretara mea a facut un imprumut de 20.000 Euro la o banca, falsificand adeverinta de salariu , trecand in adeverinta un ... (vezi toată discuția)
Am o prolema cum poate fi rezolvata? Canon01 Canon01 Sunt angajatul unei firme.La rugamintea patronului am acceptat ca sa iau un credit, convenind cu acesta ca ratele sa fie platite de el.Pentru obtinerea sumei ... (vezi toată discuția)