avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Contributie sanatate asociat cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Contributie sanatate asociat cu domiciliul in strainatate

Buna ziua

Am fost asociat unic al unei societati.In ianuarie 2011 mi se repartizeaza dividende aferente anilor 2099 si 2010,se declara acest venit si se achita impozitul aferent acestui venit de catre societate.
Zilele acestea am primit de la sanatate o decizie de impunere in care la venitul din ianuarie 2011 se pune 5.5 % si iata ....sunt bun de plata contributie la sanatate.
In lunile ianuarie,februarie ,martie am contract de munca cu o alta societate deci mi se spune din start ca nu trebuie sa achit 5.5 % dar pentru restul lunilor aprilie-dec 2011 trebuie.
Mentionez ca nu domiciliez in Romania,nu beneficiez de nimic din sistemul sanitar romanesc....nu mi se pare firesc sa achit o contributie la acest sistem....insa va adresez aceasta intrebare....Sunt indreptatiti sa ceara 5.5% chiar daca sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate?
Multumesc anticipat

Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
covataru, utilizator
Cel mai recent răspuns: covataru , utilizator 09:15, 19 Septembrie 2013
In perioada 04/2011 - 12/2011 erati rezident in alta tara? Daca nu si avand in vedere ca nu aveati si statutul de salariat, datorati CASS.
Din aprilie 2011 si pana in prezent locuiesc in Germania .Nu mai am nici o legatura cu Romania.Le mai platesc ?Daca raspunsul este pozitiv intentionez sa ma duc sa imi faca o esalonare pentru ca este o suma foarte mare,oare imi vor face?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dividende martady martady va rog daca ma poate ajuta cineva: pentru plata a 12000 lei dividente din cont 117\\"profit nerepartizat\\", in conditiile in care actioarul nu are alte ... (vezi toată discuția)
Plata cass iliesavinel iliesavinel Buna ziua , In 2011 am fost agent asigurari. Pentru sumele primite am platit impozit 16 %. Acum cateva zile am primit de la Casa de Asigurari de Sanatate ... (vezi toată discuția)
Dividende piciul piciul Buna seara, Am profit nerepartizat atat in 2009 cat si in 2010 pe care m-am hotarat sa-l repartizez pe dividende acum in decembrie 2011. Va rog din suflet ... (vezi toată discuția)