avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare bunuri

Dupa decesul unuia dintre soti, la dezbaterea mostenirii toti au renuntat la drepturile lor, cu exceptia sotului supravietuitor care este in prezent unic proprietar al unui apartament , avand si certificat de proprietate. Este posibil si legal sa vanda proprietatea in intregime cu intrarea in posesie a noului proprietar dupa moartea sa? Exista o anumita parte din avere intangibila (=dreptul copiilor) pe care nu o poate instraina prin donatie sau vanzare-cumparare?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:12, 18 Septembrie 2013
Da, este posibil. Copiii nu se pot opune vînzării, iar transmiterea dreptului de proprietate poate fi afectată de un termen suspensiv, adică poate fi amînată după voinţa părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune . transmitere cote parti din mostenire OpraM OpraM Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: 1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat? Ma refer la cazul unei ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire adelone adelone Cand a murit soacra mea, nu s-a facut dezbatere. Se facuse doar la moartea socrului. Mostenitori erau sotul meu si cumnata mea. Intre timp a murit si cumnata ... (vezi toată discuția)