Dupa decesul unuia dintre soti, la dezbaterea mostenirii toti au renuntat la drepturile lor, cu exceptia sotului supravietuitor care este in prezent unic proprietar al unui apartament , avand si certificat de proprietate. Este posibil si legal sa vanda proprietatea in intregime cu intrarea in posesie a noului proprietar dupa moartea sa? Exista o anumita parte din avere intangibila (=dreptul copiilor) pe care nu o poate instraina prin donatie sau vanzare-cumparare?
Da, este posibil. Copiii nu se pot opune vînzării, iar transmiterea dreptului de proprietate poate fi afectată de un termen suspensiv, adică poate fi amînată după voinţa părţilor.
Dezbaterea mostenirii
nefis
buna ziua.
va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire
adelone
Cand a murit soacra mea, nu s-a facut dezbatere. Se facuse doar la moartea socrului. Mostenitori erau sotul meu si cumnata mea. Intre timp a murit si cumnata ... (vezi toată discuția)