avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara! Sotul meu a decedat si urmeaza sa se faca succesiunea pe apartamentul ramas mostenitorilor, respectiv eu si cei trei frati ai sai.Fratii sai nu au pretentii la apartamentul nostru si sunt dispusi sa dea declaratii in fata notarului.Recent am aflat ca mai exista si niste terenuri de la parintii sotului meu decedat care ar trebui sa revina normal tuturor fratilor.Eu le-am comunicat ca si eu sunt dispusa sa renunt la dreptul meu la aceste terenuri.Singura problema este ca ei nu au bani pentru succesiunea pe terenuri.Intrebarea mea este:se poate face succesiunea numai pe apartament sau este musai sa fie incluse toate bunurile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 12:34, 19 Septembrie 2013
Puteti declara numai casa la masa succesorala, dar renuntarea la succesiune este totala, nu se poate face renuntare partiala. Sper ca ati inteles
Partajul succesoral poate fi făcut numai cu privire la aceste apartament, , iar la momentul în care fraţii soţului dvs. au posibilităţi materiale, se poate întocmi un certificat suplimenter de moştenire,
Renuntarea la succesiune vizeaza intregul patrimoniu al defunctului ( nu puteti renunta la dobandirea dreptului de proprietate cu privire la anunite bunuri din masa succesorala ).

Imparteala, insa, poate viza anumite bunuri dobandite prin succesiune.


Doamna nu puteti astepta sa aiba bani fratii sotului, pentru ca va puteti trezi peste ceva timp ca unul din frati decedeaza si copii lui au pretentii la apartament.
Mergeti la un mediator, faceti partajul succesoral asa cum v-ati inteles. Pe baza Acordului incheiat la mediator cereti instantei sa dea o hotarare de expedient. Hotararea este act de proprietate pentru dumneavoastra in ce priveste apartamentul si pentru frati pentru teren. Taxele in cazul incheierii partajului prin mediere sunt reduse prin lege la jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune notar tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după ... olga2011 olga2011 Tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după bunicu,o casa și ceva teren.In 2018 tata decedează(mama trăiește),eu sunt singurul dintre ... (vezi toată discuția)
Mostenire larisarazvan larisarazvan Va rog frumos un raspuns la urmatoarea speta: in cazul in care sotul decedeaza fara a lasa testament, urmasi sunt sotia si doi copii. Masa succesorala este ... (vezi toată discuția)
Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)