avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere

Buna seara, tuturor. Am obtinut carnetul de conducere acum doi ani in Spania. Peste o luna ma intorc acasa si vroiam sa stiu daca imi vor recunoaste carnetul sau voi trebui sa sustin alt examen de comducere.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: emanuellen , utilizator 20:37, 23 Martie 2009
Fiind vorba despre un permis de conducere obtinut intru-un stat al UE, este recunoscut in Romania. Daca doriti, il puteti chiar schimba, obtinand astfel un permis romanesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns. Totusi, am o nelamurire : un prieten care este politist mi-a spus ca este obligatoriu schimbarea carnetului in cazul in care voi ramane mai mult de 90 de zile in Romania, intelegand astfel ca are un termen de caducitate de 90 de zile.Am intentia de a-mi cumpara masina in tara si ma intereseaza daca pot circula cu ea cu carnetul din Spania.
Salutari, Daniel.
Eu asa stiu ca nu va este recunoscuta numai daca ati facut pe masina automatic,in rest nu sint probleme cum a zis si D-na Avocata.Dar trebuie schimbata in 90 zile.Avind in vedere ca nimeni nu poate dovedi de cind sinteti in tara si conduceti cu acest carnet ramine la atitudinea Dv.cind il schimbati dar daca vor va pot face necazuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice/ permis din alta tara alxalecsandru alxalecsandru Pe scurt, sunt in proces pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice care se va finaliza probabil cu permis anulat si pedeapsa cu suspendare. Am si ... (vezi toată discuția)
Obligat de legi, din 2002 detin doua permise de conducere, romanesc si spaniol cuziamusia cuziamusia In 1990 am obtinut in mod legal-prin examen- permis de conducere romanesc. in 2001 am emigrat in Spania unde legile spaniole (dupa obtinerea statului de ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile. avand permisul schimbat in spania, am dreptul la examenul de reducere la 30 de zile? Astondo Astondo Buna ziua ! Am permisul suspendat pe perioada de 90 de zile in Romania ! Am dreptul la examen de reducere la 30 de zile avand permisul schimbat in Spania ... (vezi toată discuția)