avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile. Avand ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile. Avand permisul schimbat In Spania, am dreptul la examenul de reducere la 30 de zile?

Buna ziua ! Am permisul suspendat pe perioada de 90 de zile in Romania !
Am dreptul la examen de reducere la 30 de zile avand permisul schimbat in Spania (obtinut in Romania ulterior achbat in Spania)
Cel mai recent răspuns: Astondo , utilizator 15:38, 26 Martie 2015
Nu aveti dreptul deoarece permisul nu se afla in evidenta unei autoritati emitente din Romania.
Buna ziua! Da dar pe permisul respectiv exista seria permisului romanesc eu am obtinut permisul in Romania doar este schimbat! Si de suspendat dc se paoate atunci?
Se poate suspenda ptr simplul motiv ca ati savarsit o contraventie ptr care legea prevede sanctiunea complementara a suspendarii dreptului de a conduce.
Daca permisul a fost emis in Spania inseamna ca nu se mai afla in evidenta politiei romane.
Intrebati autoritatea care l-a emis initial daca exista posibilitatea reducerii la 30 de zile.
Normal permisul meu romanesc il detin aici din cate stiu , este trimis in tara cand este schimbat nu??

Multumesc foarte mult !! O zi buna!!

Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la contestatie proces verbal depasirea limitei de viteza Florin111 Florin111 In speta mi s-a facut proces verbal pentru depasirea limitei de viteza cu peste 50 km/ora pe care l-am contestat in instanta ,iar pe fond ,desi necomunicata ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto Ramona24 Ramona24 Se poate sa ti se suspende permisul auto pentru 120 de zile si sa nu mai trebuiasca sa dai examen? Am inteles ca pt suspendare pt 90 de zile trebuie sa dai ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere pasmangiu pasmangiu Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.03 in jud Prahova pentru o perioada de 90 zile. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)