avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietar masina, intre sot si sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietar masina, intre sot si sotie

Buna ziua!

As dori va rog frumos sa ma lamuriti intr-o situatie.

Acum ceva vreme, sotia a primit cadou din partea sotului o masina.
Sotul nu apare pe absolut niciun act, nici ca proprietar si nici la inmatriculare.

Acum se doreste ca sotul sa fie proprietarul masinii, implicit sa apara la inmatriculari numele lui. Ajuta foarte mult la CASCO si RCA.

Masina i-a fost facuta cadou sotiei in timpul casatoriei.

Va rog sa-mi spuneti ce demersuri trebuiesc facute pentru a realiza acest lucru.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ada016 , utilizator 19:36, 7 Decembrie 2016
Singura modalitate prin care se poate realiza ce doriti dvs.este ca ambii soti sa vanda altcuiva masina (este bun dobandit in timpul casatoriei, prin urmare este bun comun chiar daca pe ct.de v-c a fost trecut doar unul dintre ei), pt.ca mai apoi cel care a cumparat-o sa incheie ct. de v-c doar cu sotul. Bunurile mobile dobandite in timpul casatoriei pot fi vandute si de unul dintre soti avand mandatul tacit al celuilalt, care nu este prezent la incheierea ct. de v-c; va lamureste notarul ...... Ideea este ca la fisc si la politie se inregistreaza doar numele celui apare pe contract, nu ambii soti.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
alla1975, utilizator
Inteleg, insa fara a fi implicata o a3a persoana nu se poate?...

Presupun ca a3a persoana nu trebuie sa ajunga pana la serviciul inmatriculari, ci doar la fisc unde se ia in evidenta. Adica sa nu se ajunga si la pasul cu RAR-ul unde se va trece si cea de a 3-a persoana in cartea masinii (ca fiind al2lea proprietar).

eu asta o vad ca fiind singura solutie viabila, poate altcineva sa va sfatuiasca altfel ....
Îmi cer scuze ca intervin...O problema asemănătoare am si eu. Am achizitionat o masina de la o persoana fizica din Germania,am adus-o in tara pe platforma si i-am scos numere rosii. Acum doresc sa o înmatriculez pe numele sotului si nu stiu daca e nevoie de un contract vânzare-cumparare intre noi doi sau de alte acte!?!
Va Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare - cumparare a masinii are alt nume decat ... Cristian-Iulian Cristian-Iulian Contractul de vanzare - cumparare a masinii are alt nume decat cel scris pe actele masinii, masina pe numele sotului iar contractul de vanzare - cumparare l-a ... (vezi toată discuția)
Proprietate... coproprietar missytica44 missytica44 Daca am cumparat o masina in timpul casatoriei, masina a fost inscrisa pe numele sotului; in urma divortului, masina ramanand pe numele lui,(dupa 9 ani)... ... (vezi toată discuția)
Sechestru asupra bunului mobil alexandru_B alexandru_B Buna ziua! Vin cu o serie de intrebari la o problema cu care ma confrunt de ceva timp. Am fost casatorit cu o persoana timp de 1 luna dupa care am ... (vezi toată discuția)