avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de vanzare - cumparare a masinii are alt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de vanzare - cumparare a masinii are alt nume decat ...

Contractul de vanzare - cumparare a masinii are alt nume decat cel scris pe actele masinii, masina pe numele sotului iar contractul de vanzare - cumparare l-a facut sotia, mentionez ca are pe el si certificat fiscal eliberat din primarie. Eu ca si persoana in cauza, (cumparator) la acel moment luat de val fiind nu am fost atent la acte, am citit numai contractul si semnat. Am ajuns la mn la primarie pt a inscrie masina, am inscriso in primarie iar surpriza a aparut cand am ajuns acasa, am vrut sa pun actele in ordine si am observat ca pe actele masinii era numele sotului (vanzator) trecut iar pe contractul de vanzae - cumparare era trecuta sotia acestuia. Intrebarea mea este si va rog sa ma ajutati cu un sfat daca este posibil sa merg la oficiul de inmatriculari sa inmatriculez masina pe numele meu. VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
Cristian-Iulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:17, 13 Ianuarie 2022
In mod normal, ambii soti ar fi trebuit sa vanda autoturismul, indiferent ca in documente este trecut doar sotul, masina fiind bun comun, dobandita in timpul casatoriei. Deci nici sotul nu ar fi putut sa o vanda singur.
Poate sotia a avut o procura de vanzare din partea sotului. Ati incercat sa o contactati?
Nu are procura, dar erau ambii in momentul intocmirii actelor
Încercați sa ii contactați și sa refaceți cumva contractul de vânzare cu amândoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - contract de vanzare-cumparare auto ana.ana ana.ana Buna, Situatia este urmatoarea: o persoana fizica romana stabilita in Spania isi imputerniceste fratele sa ii vanda masina; fratele face un contract de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar masina, intre sot si sotie MihaiMih MihaiMih Buna ziua! As dori va rog frumos sa ma lamuriti intr-o situatie. Acum ceva vreme, sotia a primit cadou din partea sotului o masina. Sotul nu apare pe ... (vezi toată discuția)