avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu banca-poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu banca-poprire salariu

buna ziua,
am o problema legata de poprirea pe salariu si o suma maricica de platit cred ca la executor, am sa expun toata "tarasenia" si sper sa gasesc aici un sfat , o idee..deci:
in anul 2010 am facut un credit pt achizitionarea unui autoturism si de anul trecut nu am mai platit ratele la credit. saptamana trecuta m-am trezit cu poprire pe salariu si cu o suma de 4500 lei cheltuieli de executare cred ca sunt.
mi se pare o suma cam mare de platit.
cauza sa judecat in luna iulie dar nu la judecatoria de care apartin cu domiciliul ci in alt sector si nu am primit nici o citatie acasa ca ma duceam sa vb cu ei (banca).
mai pot face recurs si daca cumva pot scapa sau macar injumatati suma de 4500 lei, sau daca pot sa dau autoturismul bancii si astfel sa scap de credit.
va multumesc pt eventualele raspunsuri
o zi excelenta
.
Cel mai recent răspuns: turtupanu , utilizator 14:44, 19 Septembrie 2013
Teoretic puteti face contestatie la executare, practic... nu stiu daca aveti sanse sa reduceti onorariul de executor, daca el este stabilit in limitele legale. Nu, nu puteti da masina bancii, o puteti vinde sa platiti datoria fata de banca sau o parte din ea.
nu stiu daca onorariul este in limitele legii, mie mi se pare mare 4500 lei, adica 1000 euro, contractul cu banca a fost facut strict pt achizitionarea masinii, ei au platit direct la dealer si conform contractului bancar nu am voie sa o instrainez, eu as vrea sa le dau masina si astfel sa scap de credit si banca ramane cu ratele care le-am platit timp de 2 ani si este o suma frumusica..., ma gandesc ca daca ramaneam fara venituri (servici) executau bunul nu?
chiar nu exista posibilitatea sa returnez masina?
va multumesc si imi cer scuze pt insistenata
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
turtupanu, utilizator
onorariul este in functie de creanta, cautati pe net veti gasi limitele onorariului, inclusiv aici exista articole in sensul asta.
da, m-am lamurit cu onorariul executorului ,are dreptul la maxim 10% din creanta si nu e dus cu capul sa perceapa un onorariu de 5-6 la suta, a bagat maxim, asta e...legea.
deci masina nu o pot inapoia bancii asa ca nu-mi ramane decat sa platesc :
ce nu stiu acum sunt urmatoarele lucruri:
1. in cat timp pot sa platesc catre executor si daca pot plati esalonat?
2. mi sa instituit o poprire de 1/3 din tot salariul si am un minor in varsta de 2 ani in ingrijire, fiind familie monoparentala (cred ca asta e termenul corect). ce suma ar trebui sa mi se retina? am un salariu de aprox 2000 lei/luna.
Nu aveti un termen, i iputeti cere creditorului sa va esaloneze datoria, in 12 rate, de ex. Cuantumul maxim este de 1/3. Doar instanta va poate admite o astfel de cerere , sa va fie retinuta o suma mai mica de 1/3 din salariu.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale AnnaStoica AnnaStoica Buna ziua!Mama mea a luat un credit de nevoi personale in anul 2007 ,in valoare de 28000 lei fara sa garanteze cu vreun bun.Pana in anul 2010 a platit ratele ... (vezi toată discuția)
Daune materiale+morale fanica_l fanica_l Buna ziua , Cu o intrebare va deranjez , in urma unui proces am de platit daune (morale+materiale ) in valoare de 5600 lei , se poate sa platesc aceste daune ... (vezi toată discuția)