avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare cheltuieli de judecata

Cum imi pot recupera cheltuielile de judecata, in urma unei hotarari irevocabile(partaj bunuri comune)?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:57, 23 Septembrie 2013
Pe cale separată, dacă nu le-ați solicitat în cadrul procesului pentru care s-a pronunțat hotărârea .
In hotarare este mentionat ca paratul este obligat la plata unei sume x, reprezentand cheltuieli de judecata. Paratul nu vrea sa-mi dea banii. Eu trebuie sa apelez la un executor?
Care este procedura, actele necesare si ce taxe trebuie sa platesc?(taxele pot fi platite ulterior din suma pe care mi-o datoreaza paratul?)
Va multumesc anticipat.
legalizati hotararea si mergeti cu ea legalizata la un executor
Multumesc pentru raspuns. As dori precizari: 1. legalizare-adica timbrare?;
2. cat costa taxele pentru executare? (e vorba de recuperarea sumei de 5.000 lei);
3. exista posibilitatea ca executorul sa-si primeasca taxele din suma pe care mi-datoreaza paratul?( eu nu am cu ce plati taxele de executare).
Va multumesc anticipat
1. legalizare = va duceti la instanta care v-a solutionat pe fond partajul cu copie dupa hotararea judecatoreasca si o taxa de timbru judiciar de 5 lei (de la impozite si taxe). faceti o cerere de legalizare la care le atasati si vedeti cand mergeti sa o ridicati

2-3 - trebuie s amergeti la executor sa intrebati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog cateva sfaturi - pentru executare silita oanaportar oanaportar Buna seara ! Sora mea a castigat un proces civil. Instanta l-a obligat pe pârât: - să restituie surorii mele o suma de bani, precum şi ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata ContSters83761 ContSters83761 Buna seara.poate cineva sa -mi spuna cum sa procedez ca sa pot recupera cheltuielile de judecata in urma unei hotarari definitive si neatacate in termen. (vezi toată discuția)
Sentinta cu recurs in 15 zile ramonel78 ramonel78 s-a scurs perioada de 15 zile in care puteam sa facem recurs.nici una din parti nu a facut recurs .nu am obtinut legalizarea hotararii si nu am investit-o cu ... (vezi toată discuția)