avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe

La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani si 4 luni.

In aceasta decizie a Casei de Pensii nu i-au fost luate in calcul veniturile lunare individuale brute din adeverinta eliberata de Electroaparataj, pentru perioada februarie 1975-decembrie 1996. Motivatia data de Casa de Pensii a fost punctul VI al anexei nr 15 din HG 257/2011.

Ulterior am mers personal la Casa de Pensii Sect 4 sa intreb ce nu este in regula cu acea adeverinta si de ce suma pensiei este atat de mica. Raspunsul a fost halucinant: "Dati-ne in judecata si instanta va da hotarare in favoarea dvs si va va mari pensia.", motivand ca veniturile inscrise in adeverinte nu se mai iau in considerare la calcul, decat dupa ce o hotarare judecatoreasca va obliga Casa de Pensii.

Am depus deja o contestatie la aceasta decizie la Casa de Pensii si dorim, asa cum am fost sfatuite, sa urmam calea judecatii.

Rugamintea mea este, daca se poate, sa ma ajutati in formularea cererii de chemare in judecata, cu articolele de lege la care as putea face referire in acest caz.

Va multumesc anticipat.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 17 Iunie 2022
Am facut contestatie, pe care am depus-o tot la Casa de Pensii sect4, de acolo au zis ca o trimit ei mai departe. Dar am inteles ca o hotarare de la Comisia Centrala de Contestatii poate veni si dupa 1 an de zile.
In acest caz ce facem? Asteptam 30 de zile dupa ce am depus contestatia si apoi demaram procedura de chemare in judecata, chiar daca nu am primit nici un raspuns, sau asteptam cat e nevoie, chiar daca asta inseamna 1 an de zile?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara raspunsul de la Comisia Centrala de Contestatii nu va primeste contestatia la Tribunal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ioanahilaroman a scris:
In acest caz ce facem? Asteptam 30 de zile dupa ce am depus contestatia si apoi demaram procedura de chemare in judecata, chiar daca nu am primit nici un raspuns, (...)?

Aşteptaţi 45 de zile, acesta este termenul în care CNPP trebuie să răspundă, apoi depuneţi cererea de chemare în judecată la tribunal. Instanţele din Bucureşti - şi aşa ar trebui să se întâmple peste tot - nu aşteaptă un an de zile până când trimite CNPP răspuns (hotărârea în soluţionarea contestaţiei). Nu veţi avea probleme la depunerea cererii de chemare în judecată, iar lipsa hotărârii CNPP nu va afecta desfăşurarea litigiului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta atitudine pe care o intalnesc in toata tara "dati-ne in judecata daca vreti drepturi" suna a comanda de la partid. In lege nu scrie ca am dreptul la pensie numai in baza hotararii judecatoresti, ci in baza vechimii probate cu CM, adeverinte etc.
Parerea mea e ca pe langa actiunea in instanta puteti face plangere penala pentru abuz in serviciu, pentru ca sunt indeplinite toate conditiile.
Cu respect cum pot trimite prin posta dosarul de pensionare la T.M.B.,Cu anumite probleme , ne-recunoscute de casa de pensie sect 3 .Nu s-au loat in calcul Adeverintele cu sporurile , Acordul Global , si Orele lucrate ..


Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
lucian luk, utilizator

Alte discuții în legătură

Mama vrea sa conteste decizia de pensie praz praz Buna ziua, Mama mea a primit decizia de pensionare, fara sa i se ia in considerare sporurile realizate, care reprezinta [i]\"sporurile acordate institutelor ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizia pensionare NiculaeB NiculaeB din 18 ani grupa ll mi se ia in calcul doar 12, pe motiv ca in perioada cand am fost sef de compartiment ctc , AQ nu beneficiez de grupa ll.Mentionez ca in CM ... (vezi toată discuția)
Competenta de solutionare Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate sfatui cineva: Am solicitat in scris Casei sectoriale de pensii a MAI sa-mi recalculeze pensia, in sensul de a-mi ... (vezi toată discuția)