avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe

La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani si 4 luni.

In aceasta decizie a Casei de Pensii nu i-au fost luate in calcul veniturile lunare individuale brute din adeverinta eliberata de Electroaparataj, pentru perioada februarie 1975-decembrie 1996. Motivatia data de Casa de Pensii a fost punctul VI al anexei nr 15 din HG 257/2011.

Ulterior am mers personal la Casa de Pensii Sect 4 sa intreb ce nu este in regula cu acea adeverinta si de ce suma pensiei este atat de mica. Raspunsul a fost halucinant: "Dati-ne in judecata si instanta va da hotarare in favoarea dvs si va va mari pensia.", motivand ca veniturile inscrise in adeverinte nu se mai iau in considerare la calcul, decat dupa ce o hotarare judecatoreasca va obliga Casa de Pensii.

Am depus deja o contestatie la aceasta decizie la Casa de Pensii si dorim, asa cum am fost sfatuite, sa urmam calea judecatii.

Rugamintea mea este, daca se poate, sa ma ajutati in formularea cererii de chemare in judecata, cu articolele de lege la care as putea face referire in acest caz.

Va multumesc anticipat.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 17 Iunie 2022
Puteti trimite si online
trb-grefiersefs8cmas@just.ro
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama vrea sa conteste decizia de pensie praz praz Buna ziua, Mama mea a primit decizia de pensionare, fara sa i se ia in considerare sporurile realizate, care reprezinta [i]\"sporurile acordate institutelor ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizia pensionare NiculaeB NiculaeB din 18 ani grupa ll mi se ia in calcul doar 12, pe motiv ca in perioada cand am fost sef de compartiment ctc , AQ nu beneficiez de grupa ll.Mentionez ca in CM ... (vezi toată discuția)
Competenta de solutionare Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate sfatui cineva: Am solicitat in scris Casei sectoriale de pensii a MAI sa-mi recalculeze pensia, in sensul de a-mi ... (vezi toată discuția)