avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare de mana

Am mostenit o casa + teren pe care urma sa o vand in saptamana aceasta. acum doua zile a aparut un vecin cu un contract de mana facut in anul 1998 cum ca a cumparat o parte din terenul de langa casa. persoana de la care am mostenit imobilul a decedat de 2 ani dar acest vecin pana acum nu a dat nici un semn. casa si terenul au fost intabulate pe numele meu in 2002 conform unui ordin judecatoresc. Contractul de mana mai este valabil?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:41, 19 Septembrie 2013
da. poate cere in instanta oricand sa i se leglizeze contractul, este un inceput de dovada scrisa.
Meregti in instanta si puteti obtine o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.
Si daca incheiam acea vanzare si vecinul venea dupa? ce se intampla din moment ce eu nu stiam despre acest contract nimic si eu am platit impozit timp de 15 ani pe acel imobilfara ca domnu sa contribuie?
deocamdata el nu are un vcontract de vanzare-cumparare valid. dar il poate obtine, relativ usor. iar cu impozitele nu aveti decat sa i le cereti ....fata de ce probleme va poate face , plata impozitului se rezolva imediat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare: sunt nevoit sa cumpar un teren extravilan, ... Bogdanmilea Bogdanmilea Am si eu o intrebare: sunt nevoit sa cumpar un teren extravilan, mai jos de casa. Cel care il revendica ca are dreptul de proprietate are chitanta legalizata ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa neintabulata vanduta cu chitanta de mana mariuscastigatorul mariuscastigatorul In anul 1961 bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural pe baza uni contract de vanzare cumparare de mana cu martori. Nu este nimic intabulat, dar am un ... (vezi toată discuția)
Extras cf pentru un teren obtinut prin act de donatie Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de ... (vezi toată discuția)